Είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο ο γιατρός που αυτοπυρπολήθηκε

 Είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο ο γιατρός που αυτοπυρπολήθηκε

Σοκαρισμένοι είναι οι συνάδελφοι του 60χρονου γιατρού και διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε έξω από το σπίτι του.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας. Ο 60χρονος βγήκε στην αυλή του σπιτιού του στα Πεύκα και έβαλε φωτιά στο σώμα του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε εγκαύματα πρώτου βαθμού στο 80% του σώματός του. Δυστυχώς, λίγες ώρες αργότερα κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όσους τον γνώριζαν.

Άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό επιστήμονα και άνθρωπο, ο οποίος εργαζόταν μέχρι και την τελευταία στιγμή στο νοσοκομείο. Θεωρείτο ως ένας από τους κορυφαίους γιατρούς της Θεσσαλονίκης και από τους κορυφαίους εντατικολόγους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 60χρονος γιατρός είχε διαγνωστεί με καρκίνο από το 2019. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, είχαν γίνει μεταστάσεις σε πολλά σημεία του σώματός του και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζονταν ως μη αναστρέψιμη.

«Σοκ. Αδιανόητο και ασύλληπτο», λέει μία συνάδελφος του 60χρονου γιατρού. «Μέχρι τελευταία στιγμή, την Πέμπτη έκανε μάθημα στους γιατρούς της ΜΕΘ και την Παρασκευή ήταν εκεί και έβλεπε με τους νοσηλευτές διάφορα θέματα, συστημάτων της ΜΕΘ. Μέχρι τελευταία στιγμή ήταν στη δουλειά κανονικά», τονίζει.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος να πει μία κακή κουβέντα γι’ αυτόν», λέει συνάδελφός του και μία άλλη προσθέτει: «Η ανθρωπιά του ήταν ασύλληπτη, ένας απίθανος άνθρωπος. Ήταν σεμνός, ταπεινός».

Σχετικά Άρθρα