Βαρουφάκης για Τσίπρα:”Θλίβομαι  που ένας άνθρωπος, με τον οποίον δώσαμε κοινό αγώνα, έχει πέσει τόσο χαμηλά”

 Βαρουφάκης για Τσίπρα:”Θλίβομαι  που ένας άνθρωπος, με τον οποίον δώσαμε κοινό αγώνα, έχει πέσει τόσο χαμηλά”

«Θλίβομαι που ένας άνθρωπος με τον οποίον, έστω και για λίγους μήνες, δώσαμε έναν ωραίο, κοινό αγώνα υπέρ του λαού μας έχει πέσει τόσο χαμηλά».

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Γιάνη Βαρουφάκη σε όσα είπε για εκείνον και το σχέδιο «Δήμητρα» ο Αλέξης Τσίπρας, στη διακαναλική συνέντευξή του πριν λίγο.

Θέτει, ταυτοχρόνως, το διπλό εκλογικό στόχο, να αποκαθηλωθεί η κυβέρνηση αφενός, να τεθούν εμπόδια σε «μια κυβέρνηση με υποτιθέμενο “προοδευτικό” πρόσημο να συνεχίσει την εφαρμογή των ολιγαρχικών πολιτικών».

Ο Γ. Βαρουφάκης κλείνει, εξ άλλου, το παράθυρο της συνεργασίας και στις δεύτερες κάλπες, ενώ κατηγορεί Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ότι έχουν απεμπολήσει τις ιδεολογίες τους καιρό τώρα.

Μέσω της συνέντευξής του, τέλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη παραθέτει συνοπτικά τις βασικές προτάσεις του προγράμματός του για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, καθώς, όμως, και για το παραγωγικό μοντέλο της επόμενης ημέρας.

Σχετικά Άρθρα