Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης στις ευθύνες κρύφτηκε, στις ανάγκες δε νοιάστηκε – Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η Αλλαγή

 Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης στις ευθύνες κρύφτηκε, στις ανάγκες δε νοιάστηκε – Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η Αλλαγή

«Η σημερινή σας συγκέντρωση είναι ένα ακόμη βήμα προς τη νίκη. Ένα ακόμη μήνυμα αλλαγής. Μια ακόμη παράσταση νίκης για τις κάλπες της Κυριακής. Η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τη νίκη! Μας τη δείχνει καθαρά σήμερα. Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

«Το δίλημμα των εκλογών είναι “Μητσοτάκης ή αλλαγή”. Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Ξημερώνουν ημέρες δικαιοσύνης, δημοκρατίας, αξιοκρατίας. Ξημερώνουν οι ημέρες του λαού. Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, λέω αν μας το ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να μη, φανούμε αγενείς. Να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα από το Μαξίμου. Να μαζέψει και τα καλώδια των παρακολουθήσεων. Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας πως η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μάλιστα, χαρακτήρισε υποκριτή κι ακραίο λαϊκιστή τον πρωθυπουργό με αφορμή τη στάση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ίδιος, εξάλλου, υπογράμμισε πως δεν θα ξεχαστεί η τραγωδία των Τεμπών και πως το αίμα των 57 νεκρών ζητά δικαίωση.

Απευθύνθηκε ιδιαιτέρως στις νέες και στους νέους, τονίζοντας πως για να τιμωρηθεί το καθεστώς Μητσοτάκη πρέπει να πάνε στην κάλπη «για να ρίξουν στον κουβά τις δημοσκοπήσεις»: «Η πιο βαριά τιμωρία για το καθεστώς που μας κυβερνά είναι να του κάνετε έξωση την επόμενη Κυριακή από το Μαξίμου που μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει».

Ο πρώην πρωθυπουργός, εξάλλου, χαρακτήρισε το πρόγραμμα του κόμματός του μετρημένο ευρώ το ευρώ, καταρτισμένο με διάλογο χρόνων με όλες τις κοινωνικές ομάδες κι επιβεβαιωμένο από κορυφαίους ειδικούς, το οποίο συμπυκνώνεται στην αύξηση μισθών, στη μείωση τιμών, στη ρύθμιση χρεών και σε ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και κοινωνικό κράτος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε και σε σύγκριση της δικής του κυβέρνησης που «απελευθέρωσε την Ελλάδα από τα μνημόνια και την επιτροπεία» με τις κυβερνήσεις της ΝΔ «που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Στάθηκε ιδιαιτέρως σε αυτό που χαρακτήρισε πιο επώδυνο για τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους, το ότι βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια της: «Η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου και περιουσιών στα χρόνια της μεταπολίτευσης είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εσάς, όμως, το κόμμα σας κανένας δεν σας κάνει έξωση ενώ χρωστάτε 400 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Και στους υπουργούς σας σβήνουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ με πενήντα χιλιάρικα. Ήρθε, όμως, η ώρα να σας κάνει έξωση ο ελληνικός λαός».

Με αφορμή, εξάλλου, με τις παρακολουθήσεις, ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη, απευθυνόμενος τόσο στους συντηρητικούς όσο και στους προοδευτικούς πολίτες και στον Νίκο Ανδρουλάκη προσωπικώς: «Να αφήσει τους διμέτωπούς και τις ίσες αποστάσεις. Αν θέλει στα αλήθεια οι υπεύθυνοι του παρακράτους να λογοδοτήσουν, δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση αυτό θα γίνει πράξη. Η 22η Μαΐου θα είναι για όλους η ημέρα της ευθύνης γιατί τελειώνουν τα προεκλογικά τεχνάσματα, τα λόγια που διχάζουν χωρίς κόστος. Θα πρέπει να επιλέξουν: Ευκαιρία στην αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση ή ευκαιρία στο καθεστώς Μητσοτάκη»;

«Ο πρωθυπουργός στα δύσκολα χάθηκε. Στις ευθύνες κρύφτηκε. Στις ανάγκες δεν νοιάστηκε. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τη ΝΔ οικογενειακό του φέουδο. Κατέστησε μια μεγάλη παράταξη υπόλογη για βαριά εγκλήματα κατά της δημοκρατίας. Και τώρα ελπίζει να ξεπλυθεί με την ψήφο σας. Θα το δεχτείτε; Θα τον ξεπλύνετε; Θα γίνετε συνένοχοι; Κάθαρση και φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας από τη μεταπολίτευση και μετά θα έχουμε μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη της ΝΔ θα έχουμε συγκάλυψη. Και δεν θα μάθουμε ποτέ ποιος σήμερα κρατά τα στοιχεία των παρακολουθήσεων για να εκβιάζει το μισό πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δείχνει τις τελευταίες ημέρες συμπτώματα πανικού, «που είναι περίεργο για κάποιον που θέλει να πείσει πως καλπάζει προς τη νίκη», κι έχει καταφύγει στην τελευταία γραμμή άμυνας όλων των αυταρχικών καθεστώτων, στη διασπορά του φόβου.

«Λέει πως η αλλαγή σημαίνει περιπέτειες, ενώ το καθεστώς του σημαίνει σταθερότητα. Περιπέτεια είναι αυτό που ζούμε σήμερα. Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη δύναμη της αλλαγής, είναι η μεγάλη δύναμη της σταθερότητας. Δοκιμαστήκαμε στα δύσκολα. Αντιμετωπίσαμε μια κατάσταση πολιορκίας με ευθύνη, αποφασιστικότητα, ωριμότητα, προσεκτική επιλογή κάθε βήματος. Ξέρουμε και μπορούμε. Το έχουμε αποδείξει. Είμαστε έτοιμοι να το αποδείξουμε και σήμερα. Κυβερνώντας για πρώτη φορά με το δικό μας πρόγραμμα κι όχι με μνημόνια και τρόικες, που άλλοι μας κληροδότησαν».

Σχετικά Άρθρα