ΣΥΡΙΖΑ: “Παράσταση νίκης από τη βάση”- Διακαναλική Τσίπρα, μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα, Πάτρα

 ΣΥΡΙΖΑ: “Παράσταση νίκης από τη βάση”- Διακαναλική Τσίπρα, μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα, Πάτρα

Παράσταση νίκης από τα κάτω διαμορφώνει ο Αλέξης Τσίπρας και ο κομματικός μηχανισμός με τις μαζικές συγκεντρώσεις στις περιφέρειες που θα κρίνουν το χρώμα του εκλογικού χάρτη. Ένα εκατομμύριο αναποφάσιστοι και 450.000 νέοι ψηφοφόροι κρατούν τη δημοσκοπική ανατροπή στα χέρια τους.

Το αποτέλεσμα στη γείτονα Τουρκία με τη διάψευση όλων σχεδόν των δημοσκοπήσεων ήταν μια σχεδόν ανέλπιστη εξέλιξη για την εγχώρια αντιπολίτευση.

Η άνετη επικράτηση του Ερντογάν δεν αποκλείεται να αποτυπωθεί ανεστραμμένη και στην Ελλάδα.

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Δυτική Ελλάδα με τις γεμάτες πλατείες και το πάθος των συγκεντρώσεων στα Γιάννενα έδωσαν φτερά όχι μόνο στον ίδιο το Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον κομματικό μηχανισμό ο οποίος ρίχνεται τώρα με μεγαλύτερη ορμή για τη διοργάνωση των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Αθήνα και Πάτρα.

  • Η παράσταση νίκης που επιδιώκει να δημιουργήσει ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει ακριβώς σε εκείνο το εκλογικό ακροατήριο που ακόμη αμφιταλαντεύεται και διαχρονικά αποφασίζει την τελευταία στιγμή ποιον θα ψηφίσει.

Είναι άλλωστε το προνομιακό πεδίο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε το έχει αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν. Ο δεύτερος μεγαλύτερος στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να πείσει ότι η πρόταης του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του είναι ρεαλιστικό και απόλυτα υλοποιήσιμο.

Και αυτό θα επιχειρήσει να καταστήσει σαφές σύμφωνα με πληροφορίες και στη σημερινή διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.

Συναίσθημα και λογική

Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να κινηθεί σε δύο βασικούς άξονες αναφορικά με τα διαρκή ανοίγματά του και σε όλες τις καυτευθύνσεις.

  • Από τη μια πλευρά επικαλούμενος ότι η απλή αναλογική είναι και απλή λογική των ρπαγμάτων για να εκφραστεί αυθεντικά η βούληση των ψηφοφόρων και η οποία πρέπει να μετουσιωθεί σε συμπράξεις μετεκλογικά πάνω σε συγκλήσεις και προγράμματα όμορων χώρων και κομμάτων.
  • Από τη άλλη πλευρά είναι και η επίκληση του συναισθήματος των απογοητευμένων ψηφοφόρων από όλο το φάσμα της πολιτικού σκηνικού για να φέρει και τους πολίτες ενώπιον της ευθύνης που τους αναλογεί σε σχέση με όσα συνέβησαν από τη διαχείριση του κ. Μητσοτάκη.

Τέμπη και υποκλοπές είναι σημεία αναφοράς για να απευθυνθεί τόσο στους ψηφοφόρους της ΝΔ που οργίζονται ή ντρέπονται για την εικόνα που εξέπεμψε τελικά η αριστεία των γαλάζιων ακρίδων όπως λέει, όσο και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που κινδυνεύουν να βρεθούν στην υποτιμητική κατάσταση να υποχρεωθούν σε συνεργασία με το κόμμα που ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου να ξεπλύνει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων του αρχηγού του κόμματός τους.

  • Ο δρόμος της απλής λογικής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μπορεί να ανοίξει και το διάδρομο για μια κυβέρνηση μακρά πνοής και σταθερότητας που θα αποκαταστήσει και τις πληγές που άνοιξε η διακυβέρνηση Μητσοστάκη.

Αυτό προϋποθέτει σύμφωνα και με τα στελέχη της Κουμουνδούρου και ο Νίκος Ανδρουλάκης να συνειδητοποιήσει έστω και τώρα ότι δεν υπάρχει περιθώριο για διμέτωπο. Ο χρόνος τελειώνει με τις διερευνητικές εντολές αμέσως μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Οι δεύτερες κάλπες θα είναι εξάλλου δημοψήφισμα.

Σχετικά Άρθρα