Στα χέρια της Αστυνομίας ο εγκέφαλος της σπείρας που έκλεβε super cars στα νότια προάστια

 Στα χέρια της Αστυνομίας ο εγκέφαλος της σπείρας που έκλεβε super cars στα νότια προάστια

Το κύκλωμα που «εξαφάνιζε» super cars χιλιάδων ευρώ, απο την περιοχή της Γλυφάδας και της Βούλας «ξεδοντιάζει» η Ασφάλεια μετά τη σύλληψη ενος 29χρονου Αλβανού.

Οι αξιωματικοί της Υποδιευθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής μετά από επιχείρηση κατάφεραν να βάλουν στο χέρι τον «επιχειρησιακό» Αλβανό ο οποίος κυκλοφορούσε στα στενά των νοτίων προαστίων και «μάρκαρε» SUV LAND ROVER RANGE ROVER και PORSCHE CAYENNE ανοίγοντας το δρόμο για την αρπαγή τους από τα άλλα πλοκάμια του κυκλώματος, προσπαθούν να εντοπίσουν άλλα τρία πρόσωπα – φαντάσματα για τα οποία αναζητούν την ταυτότητα τους προκειμένου να τους περάσουν χειροπέδες. 

Η σπείρα αφαίρεσε το υπερπολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Range Rover (αξίας 130.000 ευρώ) του συζύγου γνωστής τραγουδίστριας στη Γλυφάδα, ενώ από την ίδια περιοχή έκανε «φτερά» αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας, αξίας 70.000 ευρώ, που ανήκει σε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 10 κλοπές υπερπολυτελών αυτοκινήτων, αξίας 550.000 ευρώ, από Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι. Η σπείρα χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των «επιδρομών» της.

H επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας αναφέρει:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης μεσημβρινές ώρες χθες, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, 29χρονος αλλοδαπός μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών υπερπολυτελών οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος του καθώς και σε βάρος ακόμη τριών ατόμων τα οποία και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές, από άτομα που έχουν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών και με περιουσιακό όφελος, άνω των 120.000 ευρώ, από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την μεθοδική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου του 2021 έως και τα μέσα του Ιουνίου του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κυρίως υπερπολυτελών οχημάτων τύπου SUV.

Κατά τη διάρκεια της δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακό» όχημα για την κατόπτευση του χώρου που ήταν σταθμευμένο το όχημα-στόχος, ενώ έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέρχονταν σε αυτό και απενεργοποιούσαν το σύστημα συναγερμού. Ακολούθως, το στάθμευαν σε κοντινή απόσταση προκειμένου να αποκλείσουν την ύπαρξη εγκατεστημένης συσκευής εντοπισμού (GPS TRUCKER).

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής οχημάτων, σε Γλυφάδα, Βούλα, Νίκαια, Περιστέρι και Χαϊδάρι Αττικής, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να ανέρχεται στα 550.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων (το ένα επιχειρησιακό),
  • -2- ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων,
  • άκοπο κλειδί αυτοκινήτου,
  • ομφαλός κλειδαριάς οχήματος,
  • εξαρτήματα οχημάτων (όπως λεβιές ταχυτήτων και αεραγωγοί),
  • GPS,
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • -40- μεταλλικά φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και
  • «επιχειρησιακό» όχημα της οργάνωσης.

Ο συλληφθείς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης καθώς και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.