Καλλιθέα: “Ο οδηγός παραβίασε το φανάρι”, λέει η οικογένεια της αδικοχαμένης 12χρονης

 Καλλιθέα: “Ο οδηγός παραβίασε το φανάρι”, λέει η οικογένεια της αδικοχαμένης 12χρονης

Μία εβδομάδα μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της 13χρονης μαθήτριας στην Καλλιθέα, η οποία παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ, ο δικηγόρος της οικογένειας τονίζει πως ο οδηγός παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. Ειδικότερα ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννης Κωλέττης μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου και ανέφερε πως «αν και δεν έχω λάβει ακόμα την δικογραφία, από αυτά τα οποία έχω διαπιστώσει και έχω συζητήσει με την οικογένεια προκύπτει πως παραβίασε το κόκκινο».

Πριν από λίγες ημέρες ο οδηγός του μοιραίου ΙΧ αυτοκινήτου αφού απολογήθηκε στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, ενώ εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από την οποία προκλήθηκε θάνατος, και για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Σύμφωνα με τον πατέρα του άτυχου κοριτσιού αλλά και τον δικηγόρο της οικογένειας, οι δύο ανήλικες διέσχισαν τον δρόμο την στιγμή που άναψε πράσινο φανάρι για τους πεζούς.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο πατέρας της 12χρονης υποστήριξε συντετριμμένος από την απώλεια πως «ήταν μαζί με την αδελφή της. Γύρισαν από το σχολείο και πήγαιναν μαζί στο φροντιστήριο. Η άλλη μου κόρη πρόλαβε και είδε ότι ερχόταν γρήγορα ο οδηγός, ενώ είχε ανάψει πράσινο το ανθρωπάκι. Η άλλη δεν τον είδε. Ήταν ασταμάτητος. Ούτε να σταματήσει, ούτε να φρενάρει, ούτε τίποτα. Τη χτύπησε και την πέταξε 30 μέτρα μακριά».

«Προσπαθούμε να βρούμε ψυχολόγο για να πάει το παιδί. Δεν είναι καθόλου καλά, πιστεύει ότι φταίει για το δυστύχημα. Προσπαθούμε να την κάνουμε να καταλάβει ότι δεν φταίει», δήλωσε ο πατέρας προσθέτοντας ότι «δεν με νοιάζει τι θα γίνει από δω και πέρα. Εγώ δεν θα έχω πια τη Χαρίκλεια».

Ο δικηγόρος της οικογένειας αναμένεται να λάβει την δικογραφία τις επόμενες ημέρες, ωστόσο όπως τόνισε από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει πως ο οδηγός παραβίασε κόκκινο σηματοδότη.

Σχετικά Άρθρα