Δένδιας για υποκλοπές: Δεν είναι δουλειά μου ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω ότι με παρακολουθούσαν (vid)

 Δένδιας για υποκλοπές: Δεν είναι δουλειά μου ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω ότι με παρακολουθούσαν (vid)

Δεν διαψεύδει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τις πληροφορίες για την παρακολούθησή του από το παράνομο κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης Predator αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ποινικών ευθυνών.

Η διατύπωση της ερώτησης από τη Ράνια Τζίμα ήταν η εξής:

“Ο κ. Τσιπρας προχωρά στις εκλογές με αιχμή του δόρατος το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τότε, όταν μάθαμε για αυτή την ιστορία «Βήμα» και Documento είχαν γράψει ότι είχατε τεθεί υπό παρακολούθηση από το κατασκοπευτικό λογισμικό παρακολούθησης Predator. Το διαψεύδετε κατηγορητματικά κύριε Δένδια;”

Και η απάντηση του Υπ. Εξωτερικών:

  • «Δεν είναι δουλειά μου ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω ότι κάποιος με παρακολούθησε. Είπα μάλιστα ότι αν τολμούσε κανείς να με παρακολουθήσει θα ήταν κακούργημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε μια σειρά χωρών του πλανήτη».

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε εκ νέου από την δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα ο Νίκος Δένδιας και πάλι δεν διέψευσε τα περί παρακολούθησής του λέγοντας:

  • «Δεν έχω κάποιο στοιχείο που να με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάποιος διανοήθηκε να επιχειρήσει να με παρακολουθήσει» και συμπλήρωσε πως σε μια τέτοια περίπτωση «θα υπηρχαν 50-60 εισαγγελείς να τον διώκουν.

Σχετικά Άρθρα