Χαλκιδική: Νέες δηλώσεις του ανάπηρου ηλικιωμένου που πέταξαν έξω από το σπίτι του – “Δεν δέχτηκαν συμβιβασμό”

 Χαλκιδική: Νέες δηλώσεις του ανάπηρου ηλικιωμένου που πέταξαν έξω από το σπίτι του – “Δεν δέχτηκαν συμβιβασμό”

Στο μπαλκόνι του σπιτιού του ζει εδώ και δύο εβδομάδες 81χρονος από τα Ν. Φλογητά Χαλκιδικής με 85% αναπηρία καθώς τον πέταξαν στο δρόμο για χρέη. Ο ηλικιωμένος που είναι καθήμενος σε αναπηρικό καροτσάκι είδε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται και το μόνο που του έχει μείνει είναι ένας καναπές που έχει τοποθετήσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του για να κοιμάται αρνούμενος να φύγει από το σπίτι του. Παρόλο που πολλοί αλληλέγγυοι είχαν εμποδίσει δύο προηγούμενες εξώσεις πριν λίγες εβδομάδες, δικαστικοί επιμελητές (συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων) άλλαξαν την κλειδαριά του σπιτιού και άφησαν ολόκληρη την οικογένεια στο δρόμο.

Ο ίδιος ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης και η κόρη του Αναστασία μίλησαν στο Open και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» για την κατάστασή τους σήμερα.

«Δεν δέχτηκαν διακανονισμό»

«13η μέρα σήμερα» λέει η κυρία Τζοχουνίδου και εξηγεί πως ο πατέρας της είχε μπει εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο που πήρε ο αδερφός της ύψους 85.000 ευρώ. «Τα πρώτα χρόνια πλήρωνε κανονικά περίπου 80.000 ευρώ. Είχε ένα πρόβλημα και δεν μπορούσε να πληρώσει και είχε φτάσει το δάνειο 57.000 ευρώ. Με τα επιτόκια ανέβηκε στις 150.000 ευρώ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιον διακανονισμό πριν γίνει ο πλειστηριασμός και δεν τον δέχτηκαν. Προτείναμε προκαταβολή 6.000 ευρώ αλλά μας ζητούσαν 30.000 ευρώ».

Ο 81χρονος με τη σειρά του επανέλαβε όλη την περιπέτεια που έζησαν ενώ σημείωσε πως «για 150.000 ευρώ το έβγαλαν σε πλειστηριασμό και για ένα ευρώ το πήρε κάποιος».

«Εμπίπτει στην κατηγορία της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος»

Στο Open μίλησε και ο δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος εξηγώντας για το εάν είναι νόμιμο τα funds να απαιτούν τόσα πολλά χρήματα για να κάνουν διακανονισμό. Όπως αναφέρει: «Ακόμα και τυπικά να θεωρείται νόμιμο, δεν είναι ηθικό και εμπίπτει στην κατηγορία της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος, άρα μπορούμε να πούμε πως εκ προοιμίου δεν είναι νόμιμο. Είναι παράνομος και ο τρόπος που τα funds απαιτούν και τα χρήματα αλλά και ο υπολογισμός που κάνουν».

Όπως λέει ο ηλικιωμένος «έχει αναλάβει ένας δικηγόρος της υπόθεση και μας λέει ότι θα ρυθμίσει την κατάσταση. Όσες μέρες και αν μείνουν, θα μείνω στο μπαλκόνι. Ανάπηρος στο 85%, 81 ετών. Μας πετάξαν έξω. Ήρθε η αστυνομία πρωί πρωί, 6:30. Ούτε τα προσωπικά μας αντικείμενα δεν πήραμε. Ευτυχώς, μας έδωσαν από την γειτονιά κουβέρτες και σκεπαζόμαστε και ένα πιάτο φαγητό».

«Δεν φεύγω από το σπίτι», τονίζει ο κ. Τζοχουνίδης.

Σχετικά Άρθρα