Αναστάτωση στο ΑΠΘ για το “καρτέλ πτυχίων” της Κτηνιατρικής – Καταδικάζουν οι καθηγητές

 Αναστάτωση στο ΑΠΘ για το “καρτέλ πτυχίων” της Κτηνιατρικής – Καταδικάζουν οι καθηγητές

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κοινότητα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά το δημοσίευμα εφημερίδας για «καρτέλ» καθηγητών στο Τμήμα Κτηνιατρικής του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Στο πρωτοσέλιδό της η Εφημερίδα των Συντακτών κάνει λόγο για καταγγελίες για καρτέλ καθηγητών της Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης που χορηγεί πτυχία σε φοιτητές, ενώ χρωστούν μαθήματα. Όπως γράφει η εφημερίδα, οι «όμηροι» φοιτητές αποτρέπονται από το να ανοίξουν κτηνιατρείο, σπρώχνονται στην κλινική της σχολής ή βοηθοί σε ιατρεία συγγενών των καθηγητών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ποινική έρευνα ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2022, ενώ έγινε έφοδος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στη σχολή τον περασμένο Ιανουάριο. Τα αρχεία που πήραν οι αρχές κατά πληροφορίες του TheOpinion, περιλαμβάνουν ψηφιακά στοιχεία και βαθμολογίες ακόμη και από το 2011. Μάλιστα στη λίστα υπάρχουν ονόματα γνωστών καθηγητών.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε, επίσης, πως στις καταγγελίες γίνεται λόγος για πρόσωπα που δεν υπάρχουν στα αρχεία με τους ιθύνοντες να μιλούν για εκδικητική κίνηση από την πλευρά των φοιτητών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχόλια που εισέπραξαν οι αρμόδιοι της σχολής, που μετρά 70 χρόνια ακαδημαϊκής πορείας, ήταν ιδιαιτέρως θετικά.

Πηγές από το ΑΠΘ σημειώνουν πως το δημοσίευμα καταδικάζεται από τους ακαδημαϊκούς του τμήματος ενώ μάλιστα οι πρυτανικές αρχές μέσα στη μέρα θα συνεδριάσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχετικά Άρθρα