Ακρίτα και Μπίστης απαντούν στον Σαββόπουλο που ελπίζει σε αυτοδυναμία της ΝΔ

 Ακρίτα και Μπίστης απαντούν στον Σαββόπουλο που ελπίζει σε αυτοδυναμία της ΝΔ

Η επιθυμία του Διονύση Σαββόπουλου να δει αυτοδύναμη την Νέα Δημοκρατία, στις εκλογές της 21ης Μαΐου έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, κυρίως εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την υποψήφια βουλευτή Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα ήρθε και η αντίδραση του Νίκου Μπίστη ο οποίος με μία μακροσκελή ανάρτησή του στα social media εμφανίζεται απογοητευμένος από την επιλογή του τραγουδοποιού.

«Αχ βρε Νιονιό τι κρίμα. Ξέραμε ότι εδώ και χρόνια το Φορτηγό σου έχει κλατάρει, ότι η πλατεία σου είναι άδεια από πάθος και από συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές, ότι την ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη την έχεις αντικαταστήσει με ωδές στο κατεστημένο. Αυτό το κατεστημένο που κάποτε του έβγαζες την γλώσσα», τόνισε ο Νίκος Μπίστης.

«Δεν χρειαζόταν η στήριξη στον Μητσοτάκη και την ΝΔ για να καταλάβουμε ότι έχεις ένα πρόβλημα με τα νιάτα σου. Το διέπραξες όμως και μας δυσκολεύεις- αλλά εμείς θα το κάνουμε- να τιμήσουμε τα πρώτα σου που ήταν και δικά μας πρώτα. Με την διαφορά οτι έτσι θα ειναι τα δικά μας στερνά . Γιατί εμείς θα είμαστε εκεί να σου θυμίζουμε τις ημέρες τις παλιές. Και να παλεύουμε για τις καινούργιες που θα έρθουν», πρόσθεσε ακόμη.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Τις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου σχολίασε η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα. Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός τραγουδοποιός εξέφρασε σε συνέντευξή του την ελπίδα του για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

«Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της και εξιστορεί μία συνάντησή της με τον Διονύση Σαββόπουλο στα νεανικά της χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Όταν ήμουν μικρή, είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλείο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου Καρύδη. Εκεί συνάντησα το ίνδαλμα μου το Διονύση Σαββόπουλο.

Ο «Νιόνιος» με την Σύλβα βρίσκονταν την ίδια περίοδο της χούντας, κρατούμενοι στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας για την αντιστασιακή τους δράση. Έφαγε πολύ ξύλο τότε ο Σαββόπουλος.

Χαρούμενη που τον γνώρισα επιτέλους από κοντά, αγόρασα τον δίσκο «Το φορτηγό» (πουλούσε και δίσκους ο ΙΚΑΡΟΣ) και τού τον έδωσα να μού τον υπογράψει. Μού έκανε αυτή την όμορφη αφιέρωση: «Στη Συννεφούλα ή Έλενα Διονύσης Σαββόπουλος».  Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω».

Σχετικά Άρθρα