Τσίπρας για υποκλοπές: “Πού έχει τα αρχεία ο κ. Μητσοτάκης; – Θέλει να εκβιάζει για τα επόμενα 20 χρόνια το πολιτικό σύστημα;”

 Τσίπρας για υποκλοπές: “Πού έχει τα αρχεία ο κ. Μητσοτάκης; – Θέλει να εκβιάζει για τα επόμενα 20 χρόνια το πολιτικό σύστημα;”

Στην Ηγουμενίτσα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στους κατοίκους της περιοχής αναρωτήθηκε: «Που έχει τα αρχεία παρακολουθήσεων ο κ. Μητσοτάκης; Θέλει να εκβιάζει για τα επόμενα 20 χρόνια το πολιτικό σύστημα;».

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας τόνισε:

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις δείχνουν την παράσταση νίκης. Δεν υπάρχει κανείς που να μην επιθυμεί μια μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα του.Η αλλαγή είναι προσδοκία είναι ελπίδα. Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, αλαζονεία, οικογενειοκρατία. Η Ηγουμενίτσα από πρώτο χέρι γνώρισε τι πάει να πει εγκατάλειψη και απαξίωση. Ξεπούλησαν το λιμάνι (και την Μαρίνα στα Πλαταριά και στα Σύβωτα, το αλιευτικό καταφύγιο στην Σαγιάδα) χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα.

Ζητάμε να μας δώσουν την σύμβαση παραχώρησης. Δεν την δείχνουν. Τα έχουν κάνει όλα μέσα στην αδιαφάνεια. Και δεν απαντούν για ποιο λόγο δεν υλοποιούν αυτό που αναγκάστηκαν να υποσχεθούν, την παραχώρηση χερσαίας ζώνης του Λιμανιού στους πολίτες της Ηγουμενίτσας. Έκλεισαν το πανεπιστημιακό τμήμα του Νομού, αυτό δηλαδή που υπήρχε ως ΤΕΙ (μετάφρασης και διερμηνείας) και εμείς το αναβαθμίσαμε σε ΑΕΙ. Η πόλη δεν έχει πια φοιτητές.

Το Νοσοκομείο σήμερα έχει πια λιγότερους γιατρούς, παρά την πανδημία, και δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εμείς είχαμε λειτουργήσει νέο αξονικό και μαγνητικό τομογράφων και τμήμα επειγόντων περιστατικών. Απαξίωση παραγωγών (αγρότες/κτηνοτρόφοι). Δεν πήραν αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω καιρού. Και τώρα δεν παίρνουν ούτε τις προβλεπόμενες ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος παραγωγής και αν συνεχίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δίνει και άλλα στους μεσάζοντες, δεν θα μπορούν να μείνουν στον τόπο τους. 300% είναι η διαφορά από κτήμα στο ράφι.

Χρέη- Τράπεζες

Δημογραφικά γερνάει ο τόπος. Χωριά σε δήμους Φιλιατρών και Σουλίου γερνάνε γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν πια να ζήσουν.

Το 2012 ο Σαμαράς έκοψε την σύνταξη στους βορειοηπειρώτες συμπολίτες μας. Το 2019 μόλις βγήκαμε από τα Μνημόνια την επαναφέραμε. Η ΝΔ την έχει παγώσει και τώρα προεκλογικά τους άνοιξαν μια πλατφόρμα για να κάνουν αιτήσεις. Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την αναπτυξιακή προοπτική του Νομού: 21εκ μέσα από το Φιλόδημος Ι κ ΙΙ στους δήμους της Θεσπρωτίας. Αν υπάρχει ακόμη κάποια μπουλντόζα που να λειτουργεί είναι γιατί πριν τέσσερα χρόνια έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χρήματα σε κάποιο δήμο του Νομού για έργα. Απέκλεισαν εντελώς την Θεσπρωτία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι όλοι οι πόροι να πηγαίνουν σε λίγους και ισχυρούς, στο κέντρο. Για την περιφέρεια τίποτα. Εμείς θέλουμε το αντίθετο. Μεσαία τάξη…κουπόνια. Έχει γίνει η ζωή μας ένα pass για κάθε χρήση. Να δώσουμε και μεις ένα pass στον κ. Μητσοτάκη. Σπίτι σου να pass. Έχει πολύ δουλειά εκεί στου Μαξίμου, γιατί έχει δουλειά πολύ να εξαφανίσει τα πειστήρια του εγκλήματος. Να ξηλώσει τα καλώδια του predator. Από Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου θα ανήκει στην Δημοκρατία και όχι στο παρακράτος. Θα γίνει στρατηγείο για την ανόρθωση της κοινωνίας, για να έρθει η Δικαιοσύνη στον τόπο. Debate-ομολογία σκανδάλου, κανένας εθνικός λόγος. Γιατί επικαλείτο το εθνικό απόρρητο για την συγκάλυψη της αλήθειας στην εξεταστική επιτροπή. Αν πρέπει η Δικαιοσύνη να πάει παντού, πρέπει να πάει η Δικαιοσύνη στην Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη στην Δικαιοσύνη. Γιατί είναι ακόμη στη θέση της η εισαγγελέας της ΕΥΠ και με θράσος μας είπε ότι αν εγώ επιθυμώ θα παρακολουθώ ακόμη και την ΠτΔ. 

Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκης; Που έχει πάει τις παρακολουθήσεις – αρχεία; Που τα κρατάει; Που βρίσκονται αυτά; Που τα έχει πάει; Θέλει να εκβιάζει για τα επόμενα 20 χρόνια το πολιτικό σύστημα; Απευθύνομαι σε έντιμους νεοδημακράτες που δεν αντέχουν τον βιασμό της Δημοκρατίας. Ο Μητσοτάκης ζητά λευκή επιταγή να τον ξεπλύνετε με την ψήφο σας. Δεν γίνεται να λένε κάποιοι οι υπαίτιοι στην φυλακή και την ίδια ώρα να κρατάνε ίσες αποστάσεις.

Τέμπη

Μου ζητήθηκε να δεσμευτώ ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, τα παιδιά τους δεν θα ξεχαστούν. Η λέξη Τέμπη είναι απαγορευμένη στα ΜΜΕ.
Δεσμεύτηκα να υπάρξει δικαίωση. Όχι για να εκδικηθούμε αλλά για να μην ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο. Ο Μητσοτάκης είπε ότι τα Τέμπη ήταν μια μικρή φθορά που την ξεπεράσαμε. Αλήθεια η απώλεια 57 ανθρώπων είναι φθορά και πολιτικό κόστος; 

Κράτος λάφυρο. Γαλάζιες ακρίδες. 10δις απευθείας αναθέσεις. Ήρθε η ώρα να βάλλουμε μια κόκκινη γραμμή σε όλα αυτά. Που θα βρείτε τα λεφτά; Έχουμε κριθεί από τον ελληνικό λαό και για την εντιμότητα και για την δικαιοσύνη. 37δις εμείς αφήσαμε…ευχέρεια αυτοί να δαπανήσουν 60δις. Αν εμείς είχαμε αυτή την ευκαιρία θα ήταν έτσι σήμερα τα πράγματα; Μπορούν να μας κατηγορήσουν για λάθη, δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν ότι χειριστήκαμε με ανεντιμότητα και σκοπιμότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία. Μια πρώτη να κυβερνήσουμε με το πρόγραμμά μας. Με τα θέλω μας και όχι με τα πρέπει. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτή την ώρα είναι απολύτως ανοιχτό. Εξαρτάται από το πόσοι και ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν. Αν πάνε οι 450.000 και όσοι θέλουν να τιμωρήσουν, δεν θα του φτάσουν οι μέρες να πακετάρει το Μαξίμου. Ζητάω από τους ψηφοφόρους να διαψεύσουν τις προβλέψεις.

Σχετικά Άρθρα