Συναγερμός στην Καλλιθέα: Έκλεψαν βαλίτσες των ΕΛΤΑ με διαβατήρια

 Συναγερμός στην Καλλιθέα: Έκλεψαν βαλίτσες των ΕΛΤΑ με διαβατήρια

Θύμα κλοπής έπεσε υπάλληλος των ΕΛΤΑ το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου στην Καλλιθέα. Η υπάλληλος στάθμευσε στις 13.40 το υπηρεσιακό όχημα στον κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας, ωστόσο, η ολιγόλεπτη στάση αποδείχτηκε… λάθος.

Και αυτό γιατί φαίνεται ότι μέλη σπείρας την παρακολουθούσαν και αποφάσισαν να «ανοίξουν» το όχημα και να αρπάξουν δύο βαλίτσες που υπήρχαν στο εσωτερικό του. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, καθώς το περιεχόμενο των δύο βαλιτσών ήταν διαβατήρια θεωρημένα και έτοιμα προς χρήση, αφού είχαν εκδοθεί από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αριθμοί των διαβατηρίων ακυρώθηκαν – άρα ακόμη και αν πωληθούν είναι άχρηστα καθώς θα χτυπήσει alert σε τυχόν εμφάνιση τους σε κάποιο αεροδρόμιο – ενώ ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγη ώρα αργότερα στο Μενίδι εντοπίστηκε πεταμένο στην άκρη του δρόμου το σύστημα GPS που είχαν πάνω τους οι βαλίτσες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., οι διαρρήκτες πιθανότατα πίστεψαν πως οι βαλίτσες έχουν χρήματα στο εσωτερικό τους, ενώ από τη «σπουδή» τους άφησαν πίσω τους μία τρίτη βαλίτσα που υπήρχε εντός του οχήματος. Την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ έχει δώσει ήδη κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, αναφέροντας ότι σταμάτησε για λίγα λεπτά προκειμένου να «σηκώσει» χρήματα από το ΑΤΜ τράπεζας που υπάρχει στο σημείο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για τη διερεύνηση καταγγελλόμενου περιστατικού κλοπής διαβατηρίων από υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία της υπαλλήλου, μεσημβρινές ώρες σήμερα (15 Μαΐου 2023), κατά τη διάρκεια στάσης που πραγματοποίησε σε περιοχή της Καλλιθέας, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από το εσωτερικό του οχήματος που χρησιμοποιούσε, δύο βαλίτσες οι οποίες περιείχαν διαβατήρια εκδοθέντα από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε οι βαλίτσες περιείχαν 81 διαβατήρια και προορίζονταν για παράδοση σε Τμήματα Διαβατηρίων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία, το έργο της παροχής υπηρεσιών ασφαλούς ταχυμεταφοράς διαβατηρίων και λοιπών δικαιολογητικών εγγράφων αναλαμβάνει ανάδοχη εταιρεία βάσει διαγωνισμού.

Σχετικά Άρθρα