Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Κ. Χατζηδάκης: Σταθερή κυβέρνηση για ισχυρή ανάπτυξη

 Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Κ. Χατζηδάκης: Σταθερή κυβέρνηση για ισχυρή ανάπτυξη

Συναντώ πολλούς πολίτες αυτές τις μέρες. Και η μεγάλη πλειονότητα, ακόμη και πολίτες οι οποίοι νιώθουν εγγύτερα σε άλλους πολιτικούς χώρους, μου λένε ότι αναγνωρίζουν ότι η χώρα, από το 2019 μέχρι σήμερα, έχει ανέβει αρκετά σκαλιά πιο ψηλά: στην οικονομική ανάπτυξη, στην εξωτερική πολιτική, στην αμυντική θωράκιση της χώρας, στην ψηφιακή επανάσταση στο κράτος, στην κοινωνική πολιτική.

Του Κωστή Χατζηδάκη, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας

Αρκετά σκαλιά πιο ψηλά έχουμε ανέβει και στους τομείς που διαχειριστήκαμε και εμείς στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: 300.000, κυρίως νέοι, βρήκαν δουλειά, μειώσαμε την ανεργία από το 17,5% το 2019 στο 10,9% τον περασμένο Μάρτιο, υιοθετήσαμε μέτρα προστασίας των εργαζομένων όπως η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας (ένα πάγιο αίτημα της ίδιας της ΓΣΕΕ), αντιμετωπίσαμε το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων (570.000 συντάξεις βγήκαν σε 27 μήνες και πλέον οι συντάξεις βγαίνουν μεσοσταθμικά στους δύο μήνες), αυξήσαμε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια τις συντάξεις κατά 7,75%, αυξήσαμε το κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ!

Στις εθνικές εκλογές σε λίγες μέρες, οι πολίτες θα επιλέξουν αν η πρόοδος αυτή θα πάει χαμένη -πολύ περισσότερο όταν από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση- ή αν θα συνεχιστεί.

Αν θα προχωρήσουμε:

  • Με την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε όλη την αγορά εργασίας (και στο Δημόσιο).
  • Με το διπλασιασμό των κονδυλίων για την Στεγαστική πολιτική «Σπίτι Μου».
  • Με τις νέες αυξήσεις στις συντάξεις ύψους περίπου 4% το 2024. Με κατάρτιση με ουσία και αποτέλεσμα και έμφαση στις ψηφιακές δεξιότητες.
  • Με περιορισμό της ανεργίας στο 8%. Με τις πρώτες αυξήσεις μετά από πολλά χρόνια στο Δημόσιο, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ στην τετραετία!

Η επιλογή της επόμενης Κυριακής καθίσταται ακόμη πιο κρίσιμη, όταν πολλές από αυτές τις δεσμεύσεις έχουν ως προϋπόθεση τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης που η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι μπορεί πετύχει, τόσο χάρη στη συνολική οικονομική της πολιτική (λιγότεροι φόροι και εισφορές, μείωση του γραφειοκρατικού βάρους για τις νέες επιχειρήσεις, εκσυγχρονισμός της αγοράς εργασίας, περισσότερες επενδύσεις) όσο και λόγω της πολιτικής σταθερότητας, με τα οποία έχουμε κερδίσει το στοίχημα της εμπιστοσύνης. Διότι για να μπορέσει η Ελλάδα να ανέβει και άλλα σκαλιά πιο ψηλά δεν απαιτείται μόνο να διαθέτει μία κυβέρνηση που θα είναι μεταρρυθμιστική, αλλά και μία κυβέρνηση σταθερή!

Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες δεν θα επιλέξουν την οπισθοδρόμηση. Αλλά ότι θα συστρατευθούν στη μάχη η Ελλάδα να πάει ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο μακριά! Ώστε η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει μεταξύ των πιο ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών χωρών!

Σχετικά Άρθρα