Εκλογές 2023/Μ. Αθανασίου: Θα βγούμε μπροστά και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει

 Εκλογές 2023/Μ. Αθανασίου: Θα βγούμε μπροστά και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει

Ο πληθυσμός της χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχεται στο 26.3%. Κάτι πάνω από 2.5 εκατ. συμπολίτες μας. Το όριο της φτώχειας ορίζεται 476 ευρώ το μήνα (!!) για κάθε γονιό! Σ’ αυτό το ποσοστό αντιστοιχούν 740.000 νοικοκυριά από τα συνολικά 4 εκατομμύρια.

Το 37,7% αυτών, μονογονεϊκά. Αν συνυπολογίσετε ότι ούτε και με 600 ευρώ δεν έχουμε αξιοπρεπή διαβίωση καταλαβαίνετε το βάθος του προβλήματος και την πραγματική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας.

Του Μάριου Αθανασίου, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας

Αυτή είναι η πραγματική αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ. Τέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, σε περίοδο ποσοτικής χαλάρωσης λόγω κορονοϊού και με το Ταμείο Ανάκαμψης στα χέρια τους η εικόνα της χώρας είναι αυτή.

Μία στις 6 οικογένειες απλώς επιβιώνει, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε 50 δις και το ιδιωτικό χρέος 40 δις, ο πληθωρισμός ο μεγαλύτερος στην ευρωζώνη, τα προϊόντα μας στα σούπερ μάρκετ από τα πιο ακριβά της Ευρώπης και ξεγελάμε τους φτωχοποιημένους Έλληνες με «πάσο» και «καλάθια».

Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό μας δίλημμα στις εκλογές. Αν μας αξίζει να ζούμε έτσι. Αν θέλουμε να επικροτήσουμε αυτή την πολιτική ή να δώσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ την δύναμη να αλλάξει την εικόνα της κοινωνίας.

Θα συνεχίσουμε να ζούμε στο φόβο του ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο ή θα επιλέξουμε την σιγουριά της δικαιοσύνης; Εξουσία ή διακυβέρνηση; Πάνω από τους πολίτες ή με τους πολίτες;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια δέσμη μέτρων που στοχεύουν στην μείωση του ιδιωτικού χρέους και της ακρίβειας, στην ενδυνάμωση του μέσου διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος και την σταδιακή εξομάλυνση των ανισοτήτων. Και μάλιστα αυτά έχουν και τον χαρακτήρα του επείγοντος γιατί προσδιορίζονται στις δεσμεύσεις των πρώτων 50 ημερών.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, αύξηση των μισθών στο δημόσιο έως 10%, επιστροφή 13ης σύνταξης, μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, μείωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, προστασία πρώτης κατοικίας, αναστολή πλειστηριασμών, φορολόγηση υπερκερδών στις εταιρείες ενέργειας και ανώτατο συντελεστή κέρδους στο 5%.

Αυτό λοιπόν πρώτα το χλεύασε ως όφειλε η σοβαρή κυβέρνηση, μετά το κοστολόγησε με 3 διαφορετικές εκτιμήσεις 45, 65 και 85 δις ως όφειλε σαν σοβαρή κυβέρνηση και τέλος ήρθε να πει ότι σε κάποια από αυτά θα δώσει περισσότερα ως σοβαρή κυβέρνηση που είναι.

  • Κι αναρωτιέται ο πολίτης, έχει την δυνατότητα να το κάνει; Αν ναι γιατί δεν το έχει κάνει ήδη; Ποιος είναι ο λόγος που δεν παίρνει μέτρα και αφήνει 2.5 εκατομμύρια ανθρώπους στα όρια τους; Ή προεκλογικό ψέμα ή κυβερνητική ανικανότητα.

Δεν θα απαντήσουμε εμείς σε αυτό το ερώτημα, αυτό ας το βρουν μόνοι τους μετά. Εμείς θα κληθούμε να πάρουμε μια σοβαρή απόφαση ευθύνης και ισχυρής νίκης στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από τις πολιτικές ίσων αποστάσεων και το κρυφτούλι που παίζει το ΚΙΝΑΛ. Θα βγούμε μπροστά και θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτό καλούμαστε να διεκδικήσουμε στις 21 Μαΐου την κοινωνία μας, την αξιοπρέπειά μας και τη χώρα μας. Την δική μας Νίκη.

Σχετικά Άρθρα