Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Ολγα Κεφαλογιάννη: Συνέπεια και αξιοπιστία για την Ελλάδα του 2030

 Εκλογές 2023/ΑΡΘΡΟ Ολγα Κεφαλογιάννη: Συνέπεια και αξιοπιστία για την Ελλάδα του 2030

Με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων διακυβέρνησης, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να απευθύνεται στους πολίτες με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις σε αυτή την πορεία, προτάσσει μια σειρά απτών αποτελεσμάτων και την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Με ένα λεπτομερές και απόλυτα κοστολογημένο πρόγραμμα ζητά και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών και την ανανέωση της εντολής τους.

Της Όλγας Κεφαλογιάννη, βουλευτής ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών

Το 2019 το κεντρικό μας μήνυμα ήταν ότι μπορούμε ενωμένοι να δουλέψουμε για τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Πράγματι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια πέτυχαμε ένα σημαντικό βαθμό ομοψυχίας στην κοινωνία.

Καταφέραμε όμως και πολλά άλλα, ακόμα και σε κάποια σημεία κατά καιρούς υπήρξαν πισωγυρίσματα. Η κυβέρνηση σημείωσε μία εξαιρετικά πλούσια νομοθετική παραγωγή.

Στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, η χώρα μας ισχυροποιήθηκε σημαντικά, με εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος αλλά και προστασία των συνόρων.

Παρά την πρωτόγνωρη αστάθεια των τελευταίων ετών, η οποία χαρακτηρίζεται από διαδοχικές αλλά και επικαλυπτόμενες κρίσεις παγκόσμιας έκτασης,  η χώρα κατάφερε να σταθεί όρθια και μάλιστα να σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της οικονομίας.

Οι  πολιτικές μας εξασφάλισαν σταθερότητα και μας επέτρεψαν να έχουμε το 2022 μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη, σημαντικά υψηλότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Σε αυτή την τετραετία είδαμε αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών και βεβαίως τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Ταυτόχρονά,  καταβάλαμε τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη της κοινωνίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, των πιο ευάλωτων ομάδων αλλά και της μεσαίας τάξης που τόσο δοκιμάστηκαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Χιλιάδες συμπολίτες μας είδαν αύξηση του εισοδήματός τους με παρεμβάσεις όπως η αύξηση στις συντάξεις και τρεις αυξήσεις του βασικού μισθού που μεταφράζονται σχεδόν τρεις επιπλέον μισθούς σε σύγκριση με το 2019. Πολλά φορολογικά βάρη μειώθηκαν ή καταργήθηκαν, ενώ φροντίσαμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τους νέους ανθρώπους και τις νέες οικογένειες, ώστε όσοι έφυγαν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα.

  • Η συλλογική προσπάθεια και η ανθεκτικότητα του λαού μας, η πίστη και η προσήλωση της κυβέρνησης στις προγραμματικές της θέσεις, μας φέρνουν το 2023 μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Σε μια νέα προοπτική και μια βάση από την οποία η Ελλάδα μπορεί να  προσβλέπει ρεαλιστικά σε για ένα πραγματικό άλμα.

Η παράταξή μας είναι αποφασισμένη και γνωρίζει ακριβώς τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να υποστηριχθεί αυτό το άλμα. Η πορεία προς τα εμπρός περνάει καταρχάς μέσα από ακόμα περισσότερες θεσμικές αλλαγές, από την επίσπευση της απόδοσης δικαιοσύνης αλλά και από τη  βελτίωση της λειτουργίας του κράτους, εμπέδωση της στοχοθεσίας και της αξιολόγησης, ενίσχυση της λογοδοσίας και επιβράβευση των διακριθέντων. 

  • Είμαστε η παράταξη που πραγματικά όλα αυτά τα θεωρεί προαπαιτούμενα και εργάζεται ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση, σε αντίθεση με άλλους που θεωρούν ότι τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξει, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να γυρίσουμε σε πρακτικές και ήθη του παρελθόντος.

Οι θεσμικές αλλαγές θα διασφαλίσουν τις συνθήκες για ταχεία και βιώσιμη ανάπτυξη, για καλύτερους μισθούς, καλύτερο σύστημα υγείας, θα  βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών που δυσκολεύονται, θα επιτρέψουν  στη νέα γενιά να μπορεί να ονειρεύεται, να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο και να συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου.

Ενόψει λοιπόν των εκλογών της 21ης Μαΐου, απευθυνόμαστε προς τους πολίτες και τους καλούμε να συγκρίνουν δύο θητείες.  Αυτή της περιόδου 2015 – 2019,  και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με αυτή της τελευταίας τετραετίας. Θεωρούμε ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν σωστά και θα μας κρίνουν δίκαια με βάση τα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

  • Πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πρόοδο, και δεν υπάρχει περιθώριο ούτε χρόνος για χάσιμο και πειραματισμούς. Θεωρούμε ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών και για αυτό ζητούμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μας εμπιστευθούν για ακόμη μία τετραετία.

Γιατί μπορούμε να εγγυηθούμε συνέπεια και αξιοπιστία, με όραμα την σύγχρονη, εξωστρεφή, παραγωγική και δημοκρατική Ελλάδα του 2030. 

Σχετικά Άρθρα