Σβίγκου: ”Tο βράδυ των εκλογών πολλοί δημοσκόποι θα σκίσουν τα χαρτιά των προβλέψεών τους”

 Σβίγκου: ”Tο βράδυ των εκλογών πολλοί δημοσκόποι θα σκίσουν τα χαρτιά των προβλέψεών τους”

«Tο βράδυ των εκλογών πολλοί δημοσκόποι θα σκίσουν τα χαρτιά των προβλέψεών τους», τόνισε η Ράνια Σβίγκου, σε παρέμβασή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Και η Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε: «Όσοι θεωρούν ότι μπορούν μέσα από τις δημοσκοπήσεις να παρουσιάσουν μια ωραιοποιημένη πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχουν 700.000 ακίνητα στα χέρια των funds, δεν υπάρχουν δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό, ότι οι πολίτες  είναι ευχαριστημένοι από τις τιμές στα τρόφιμα και στα βασικά αγαθά, ότι είναι ευχαριστημένοι από τα εισοδήματά τους ή από το ότι είμαστε τρίτοι από το τέλος στη μείωση της αγοραστικής δύναμης στην Ευρώπη, όλοι αυτοί θα διαψευσθούν πανηγυρικά το βράδυ των εκλογών».

Αναφερόμενη στα fake news της ΝΔ, σχετικά με το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου  υπενθύμισε ότι «ο κ. Σκέρτσος είχε ένα χαρτί χωρίς καμία σφραγίδα πάνω και έλεγε ότι είναι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το πρωί,  για να το διαψεύδουν το απόγευμα», υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ έφτασε στο σημείο να  εργαλειοποιεί κρατικούς φορείς όπως το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να λέει ψέματα». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΝΔ «τη μια μέρα υπολογίζει στα  23 δις την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την άλλη μέρα μιλάει για   46 δις, τώρα την έχει ανεβάσει στα  89 δις, και μέχρι τις εκλογές θα τη φτάσει στα  100 δις, με χαρτιά τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως βάση, εκτός από τη δική της προπαγάνδα».

Όπως σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή έχει πει ότι η κοστολόγηση του προγράμματός του είναι 5,6 δις κατ’ έτος», και αναρωτήθηκε «πόσο έχει στοιχίσει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, Όταν 700.000 οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους; Όταν δεν έδιναν λεφτά για να προσληφθούν σταθμάρχες; Ή για να στελεχώσουν τις ΜΕΘ;». Στη συνέχεια, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «τα 10 δις απευθείας αναθέσεις της ΝΔ έλειψαν από τη δημόσια Υγεία, τη στιγμή που βρέθηκαν δισεκατομμύρια ευρώ, από τον κρατικό προϋπολογισμό,  για επιδοτήσεις στις εταιρίες ενέργειας».

Και κατέληξε λέγοντας ότι, «όλα τα κόμματα τα οποία καλούνται να τοποθετηθούν προεκλογικά, καλό είναι να τοποθετηθούν  πάνω στα προβλήματα  και στις προτάσεις τους.  Γιατί δεν έχουμε δει πολλή συζήτηση και αντιπαράθεση επί των προτάσεων. Πρέπει να συζητήσουμε για τα προγράμματα, να συζητήσουμε για τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει η επόμενη κυβέρνηση. Για το αν προτεραιότητα είναι η δημόσια Παιδεία, η δημόσια Υγεία, οι δημόσιες υποδομές, όπως ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ή τα λεφτά των εταιρειών ενέργειας».

Τέλος, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «το βασικό δίλημμα σε αυτές τις εκλογές, είναι «συνέχιση της ίδιας πολιτικής, η οποία έχει οδηγήσει σε απόγνωση τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ή Αλλαγή, Κυριάκος  Μητσοτάκης, ή Aλλαγή, Αλέξης Τσίπρας και προοδευτική κυβέρνηση»;

Σχετικά Άρθρα