Ανδρουλάκης: ”Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποτελεί ανάχωμα στον ελιτισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ”

 Ανδρουλάκης: ”Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποτελεί ανάχωμα στον ελιτισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ”

«Οι εθνικές κάλπες της 21ης Μαΐου συνιστούν μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα της πατρίδας μας. Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε μια ακόμη χαμένη δεκαετία για τον ελληνικό λαό και ιδίως τις νέες γενιές» αναφέρει σε άρθρο του στη εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

 Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης, «Από τη μια πλευρά είναι οι αποτυχημένες επιλογές της ΝΔ που σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας είναι ξεκάθαρες. Ευνόησαν ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει πανάκριβα αγαθά, ενέργεια και υπηρεσίες. Η χώρα μας είναι από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά οι πολίτες της διαθέτουν από τα χαμηλότερα εισοδήματα. Το κόστος ζωής γίνεται ασύμφορο ειδικά για τους νέους, που καλούνται να δαπανούν το 40% του εισοδήματός τους για έξοδα στέγασης…

Το μονοπάτι όμως της παρακμής και της αναξιοπιστίας το είχε περπατήσει νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το κόμμα Καμμένου, στο διάστημα 2015-19 που διαχειρίστηκαν τους “αρμούς της εξουσίας”. Αντί να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος και τη διαφάνεια, επέλεξε να συνδιαλλαγεί με τις δυνάμεις της διαπλοκής και να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης. Ακόμα και τώρα συνεχίζει το κρεσέντο ανευθυνότητας μιλώντας για επανάληψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτή τη φορά στο Αιγαίο».

Ο κ. Ανδρουλάκης επικρίνει έντονα την κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «για το κράτος δικαίου, η θεσμική παρακμή άγγιξε πρωτόγνωρα επίπεδα, με αποκορύφωμα το ζοφερό σκάνδαλο των υποκλοπών, πράγμα που αναγνωρίζουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

Στρέφεται εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνοντας ότι στο debate των πολιτικών αρχηγών «είχαμε την κυνική ομολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η παρακολούθηση μου ήταν παράνομη καθώς δεν ήμουν ποτέ εθνικός κίνδυνος, όπως με παρουσίαζαν επί μήνες πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και το ψηφιακό παρακράτος της.

Επί δέκα μήνες η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά συμπυκνώθηκε στο δίπτυχο: “Νόμιμη παρακολούθηση αλλά πολιτικά εσφαλμένη”. Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήμουν κίνδυνος για τη Δημοκρατία αλλά για τη Νέα Δημοκρατία.

Περιμένω λοιπόν από την ελληνική δικαιοσύνη να καλέσει την εισαγγελέα της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και τον πρώην Διοικητή, Παναγιώτη Κοντολέων, που υπέγραψαν την παρακολούθηση μου με το ψευδές αιτιολογικό του “εθνικού κινδύνου” καθώς και όλους εκείνους, επιχειρηματίες ή πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται. Η δικαιοσύνη στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι η μόνη αρμόδια να δείξει τον δρόμο».

https://twitter.com/pasok/status/1656674640251752454

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «σήμερα, η μόνη βιώσιμη, δίκαιη και δημοκρατική διέξοδος στα προβλήματα της χώρας και του λαού μας είναι το προοδευτικό πλαίσιο εθνικής συνεννόησης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Στον πυρήνα του προγράμματός μας βρίσκεται η ανάγκη για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου, που θα υπηρετεί τις αρχές της εμπιστοσύνης, της αξιοπιστίας και της προοπτικής χωρίς επικίνδυνες περιπέτειες.

Εμπιστοσύνη σημαίνει ο κάθε πολίτης να νιώθει ασφάλεια για τη ζωή του, την οικογένεια του, τους κόπους του. Η δικαιοσύνη να είναι όντως για όλους και όχι για λίγους ισχυρούς. Οι φόροι του λαού να πιάνουν τόπο σε σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες. Ότι το κράτος λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Στελεχώνεται από πραγματικά άξιους και όχι από κομματικά ρουσφέτια.

Αξιοπρέπεια σημαίνει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος όπου ο πιο αδύναμος Έλληνας δεν φοβάται ότι θα χάσει το σπίτι του. Σε μια ώρα ανάγκης δεν θα περιμένει μήνες στις λίστες της ντροπής για να χειρουργηθεί. Οι νέοι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν τη ζωή τους, να κάνουν οικογένεια, να ανοίξουν το δικό τους σπίτι. Τα νέα παιδιά να διεκδικούν τα όνειρα του και όχι να τα ψαλιδίζουν με κριτήριο το πορτοφόλι της οικογένειας τους. Να μην μένει κανείς μόνος στο περιθώριο».

Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι η χώρα δεν κινδυνεύει από ακυβερνησία αλλά από ακινησία και τέλμα. «Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει αυτοδυναμία για να συνεχίσει να κυβερνά ανεξέλεγκτα με την παρέα του.

Ο κ. Τσίπρας δείχνει έτοιμος να συμμαχήσει και πάλι ακόμη και με τον διάβολο για να επιστρέψει στην εξουσία» υπογραμμίζει και καταλήγει: «Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην αλαζονεία, το πελατειακό κράτος, τον ελιτισμό της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν κοινή συνισταμένη την περιφρόνηση του ελληνικού λαού.

Να διασφαλίσει τις μεταρρυθμίσεις , που έχει ανάγκη η χώρα και με την ψήφο των πολιτών να κάνει την Αλλαγή δυνατή».

Σχετικά Άρθρα