ΠΟΑΕΑ κατά Σκέρτσου για γερμανικές αποζημιώσεις: “Απαράδεκτη δήλωση – Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση”

 ΠΟΑΕΑ κατά Σκέρτσου για γερμανικές αποζημιώσεις: “Απαράδεκτη δήλωση – Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση”

Οργή προκάλεσαν και στην Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, με τις οποίες χαρακτήρισε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων “ζήτημα του παρελθόντος”. Η ΠΟΑΕΑ, μέσα από ανακοίνωσή της, τονίζει πως “ο κ. Σκέρτσος δεν έχει καμιά θέση πλέον στην Κυβέρνηση γιατί αγνοεί την ιστορία και έρχεται σε αντίθεση με το φρόνημα του Ελληνικού Λαού”.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΕΑ

Η χθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι οι Γερμανικές Αποζημιώσεις είναι ζήτημα του παρελθόντος (άρα δεν μας αφορά πλέον) είναι εντελώς απαράδεκτη και αγγίζει τα όρια της Εθνικής Μειοδοσίας. Ο κύριος Σκέρτσος δεν έχει καμιά θέση πλέον στην Κυβέρνηση, και μάλιστα ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ελληνικής Κυβέρνησης, γιατί πρώτα και κύρια αγνοεί την ιστορία έρχεται σε αντίθεση με το φρόνημα του Ελληνικού Λαού και βυσσοδομεί εναντίον της Ιστορίας των θυμάτων του Ναζισμού, των εκατοντάδων ολοκαυτωμάτων και δολοφονιών αθώων Ελλήνων πολιτών, ακόμα και βρεφών.

Περισσότερο δε υβρίζει όλους τους αγωνιστές και τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, το σύνολο του Ελληνικού Αντάρτικου Κινήματος, και του Μεγαλειώδους Έπους της Εθνικής μας Αντίστασης ενάντια στο Γερμανό Κατακτητή και την Τριπλή Φασιστική Κατοχή της Πατρίδας μας. Είναι επίσης πολύ βαρύ το ατόπημα του γιατί αντιτίθεται στην ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής, όλων των κομμάτων του Δημοκρατικού Τόξου, που αποφάσισαν ότι θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις – Κυβέρνηση Πολιτικά Κόμματα Κοινοβούλιο και Λαός τις οφειλές και τις αποζημιώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τις καταστροφές και τα εγκλήματα της Κατοχής, αλλά και για το Κατοχικό Δάνειο και τους Πολιτιστικούς θησαυρούς που μας έκλεψαν οι Ναζί.

Γι’ αυτό αν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία πρέπει να είχε παραιτηθεί χθες, ή αν από τη στιγμή που δεν το κάνει πρέπει να αποπεμφθεί, γιατί δεν μπορεί θα φέρει τον τίτλο υπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης. Τα δικαιώματά μας στις απαιτήσεις μας για δικαιοσύνη και αποζημίωση εναντίον της Γερμανίας, δεν στρέφονται σε καμία περίπτωση εναντίον του Γερμανικού Λαού, αλλά εναντίον του τότε Γερμανικού Ναζιστικού Κράτους και στα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας.

Επιτέλους από τώρα προεκλογικά να δεσμευτούν όλα τα κόμματα και η Κυβέρνηση που θα εκλεγεί μετά τις εκλογές ότι δεν θα απεμπολήσουν κανένα από τα απαράγραπτα δικαιώματά μας για δικαιοσύνη και αποζημίωση, και θα τα διεκδικούν μέχρι τη δικαίωσή μας με μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητα.

Σχετικά Άρθρα