Το 10λεπτο ραδιοφωνικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν πάει άλλο”

 Το 10λεπτο ραδιοφωνικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – “Δεν πάει άλλο”

Ραδιοφωνικό σποτ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τις βασικά σημεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο μήνυμά του προς τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει: «Το πρόγραμμά μας θα έλεγα ότι είναι ένα συμβόλαιο που αφορά την αλλαγή της καθημερινής ζωής των πολιτών για να μπορεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να προγραμματίσει το μέλλον του, να προγραμματίσει την ζωή του με ασφάλεια, να ξανανιώσει ότι έχει μια κυβέρνηση που εμπιστεύεται

Δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια. Δεν πάει άλλο με την διαφορά και την διαπλοκή. Δεν πάει άλλο με το κράτος των «κολλητών», με τις γαλάζιες ακρίδες που εφόρμησαν στον δημόσιο πλούτο. Ήρθε λοιπόν η ώρα να πούμε ένα ως εδώ σε όλα αυτά».

Στη συνέχεια ακούμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παραθέτει τα 11 άρθρα του προγράμματος, τονίζοντας ότι «πολλά από αυτά θα γίνουν από δεσμεύσεις πράξη, τις πρώτες 50 μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης».

«Άρθρο 1ο: Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό από 1ης Ιουλίου 2023 στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και θεσμοθετούμε την ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους. Ξεπαγώνουμε τις 3ετίες – Αυξάνουμε τους μισθούς στον δημόσιο τομέα κατά 10% από 1ης Ιουλίου του 2023 – Επαναφέρουμε άμεσα την 13η σύνταξη και αποδίδουμε σε 2.5 εκατ συνταξιούχος τα αναδρομικά που τους στέρησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».