Σβίγκου: Προανακριτική για τις υποκλοπές μόνο με προοδευτική πλειοψηφία

 Σβίγκου: Προανακριτική για τις υποκλοπές μόνο με προοδευτική πλειοψηφία

«Ένα συμπέρασμα το οποίο έβγαλαν από το debate οι πολίτες είναι ότι ο εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους των παρακολουθήσεων είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες ομολόγησε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών», τόνισε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Σε παρέμβασή της στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, η κυρία Σβίγκου σημείωσε πως είδαμε τον πρωθυπουργό «να λέει ότι τελικά δεν υπήρξε εθνικός λόγος των παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη».

«Δεν μας αξίζει μια τέτοια χώρα, δεν μας αξίζει μια Ελλάδα στην οποία δεν είναι σεβαστό το κράτος δικαίου και τα δικαιώματα των πολιτών. Μια χώρα, στην οποία παρακολουθούνται από πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο κ. Ανδρουλάκης, μέχρι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων», επισήμανε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δήλωσε ότι «μόνο με μια προοδευτική πλειοψηφία, η οποία θα βγει από τις κάλπες της 21ης Μαΐου, με τον  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρώτο κόμμα, θα χυθεί άπλετο φως και θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή, ώστε τίποτα να μη μείνει στη σκιά».

«Επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών Μητσοτάκη»

Σχετικά με την επικοινωνιακή διαχείριση του σκανδάλου των υποκλοπών από τη ΝΔ, η Ράνια Σβίγκου σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη στιγμή έχει πει ότι υπήρξε μια εκτεταμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια για συγκάλυψη, για να μπορέσουν να συγκαλυφθούν οι ευθύνες πρώτα απ’ όλα του ίδιου του πρωθυπουργού».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα στελέχη της ΝΔ υποβιβάζουν «τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ένα ανήξερο άνθρωπο, ο οποίος ήταν στο Μαξίμου, είχε τον ανιψιό του στο διπλανό γραφείο, δεν ήξερε τι έκανε ο ανιψιός, δεν τον ρωτούσε ποτέ τι έκανε και ξαφνικά μια μέρα, λόγω των δημοσιογραφικών ερευνών, έπεσε από τα σύννεφα».

Σχετικά με το debate, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «από τότε που ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάθε φορά που ετίθετο η πρόταση για μια τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη, ο ίδιος κρυβόταν και εφεύρισκε δικαιολογίες».

Και συνέχισε λέγοντας ότι χθες, «παρά τις προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρυφτεί πίσω από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, αποφεύγοντας δηλαδή μια απευθείας αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν κατάφερε να κρύψει την τεράστια απόστασή του από όσα βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

«Οι υποσχέσεις Μητσοτάκη το 2019 διαψεύσθηκαν παταγωδώς»

Η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε και στις υποσχέσεις που είχε δώσει ο κ. Μητσοτάκης στις εκλογές του 2019, οι οποίες, όπως είπε, «διαψεύσθηκαν παταγωδώς».

«Έταξε καλύτερους μισθούς, έταξε καλύτερες συντάξεις, έταξε καλύτερες δουλειές και τελικά είμαστε τρίτοι από το τέλος ως προς τη μειωμένη αγοραστική δύναμη της χώρας, πίσω από τη Σλοβακία και τη Βουλγαρία. Έγινε μια αύξηση του κατώτατου μισθού κάτω από τον πληθωρισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπερκαλυφθούν οι τεράστιες ανατιμήσεις στα προϊόντα.

»Έταζαν μείωση φόρων και κατηγορούσαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Και τώρα τι έχουμε; Τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι, τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι και τη μεσαία τάξη συνεχώς να συρρικνώνεται, για τον απλούστατο λόγο ότι η ΝΔ αρνείται να πάρει στοιχειώδη μέτρα που έχουν πάρει σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, και υπάρχουν στο πρόγραμμά μας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία  να υπερκαλύπτει τον πληθωρισμό».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει μόνο στους κερδοσκόπους»

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι αυτό βασίζεται «στην αύξηση των εισοδημάτων, στη μείωση των τιμών, στη ρύθμιση των χρεών, γιατί δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους», προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε ένα ισχυρό αποτελεσματικό κράτος, και όχι το επιτελικό κράτος του Μαξίμου των παρακολουθήσεων».

Τέλος, σχετικά με τα «fake news της ΝΔ» αναφορικά με την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας του κόμματος τόνισε ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στους μόνους στους οποίους κοστίζει, είναι σ’ αυτούς που εκπροσωπεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: στις εταιρείες που κερδοσκοπούν σε βάρος των συμφερόντων των πολλών, στις εταιρείες ενέργειας, σε όλους αυτούς που δεν φορολογεί τα υπερκέρδη τους».

Πρόσθεσε  ότι «έχουν βγει εμπεριστατωμένες ανακοινώσεις και από το γραφείο Τύπου και από τον αρμόδιο τομέα Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στις οποίες υπάρχει συγκεκριμένη κοστολόγηση για το κάθε μέτρο», και σχολίασε ότι «η ΝΔ, για μια ακόμη φορά, αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση και καταφεύγει σε διάφορα μυθεύματα. Ξεκίνησε λέγοντας ότι η κοστολόγηση του προγράμματός μας είναι 22 δισ., προχώρησε υπολογίζοντας το στα 43, και τώρα στα 85 δισ.».

Σχετικά Άρθρα