Πρόταση κυβέρνησης: Τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο

 Πρόταση κυβέρνησης: Τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Στην πρόταση που κατέθεσε κατά τη διάρκεια του debate ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να υποβληθούν τα προγράμματα των κομμάτων για τις εκλογές 2023, προς κοστολόγηση σε κρατικό φορέα, επανάφερε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Συμπλήρωσε δε την πρόταση του με ακόμη ένα σκέλος: Να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση μετά τις εκλογές που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.

Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου:

Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα. Γι’ αυτό το λόγο προσκαλούμε και προκαλούμε να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα:

  • να στείλουμε άμεσα όλα τα κόμματα, τα οικονομικά μας προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς, το ΓΛΚ, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος. Εμείς έχουμε ήδη κοστολογήσει το δικό μας οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δις ευρώ, σωρευτικά στην τετραετία, με στοιχεία του ΓΛΚ υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.
  • να υπερψηφίσουμε στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.

Θα ανταποκριθούν;

Σχετικά Άρθρα