Λευκορωσία: Ένοχη για στημένα η πρωταθλήτρια Σαχτιόρ – Αφαίρεση 50 βαθμών και βαριά πρόστιμα σε ομάδα και παίκτες

 Λευκορωσία: Ένοχη για στημένα η πρωταθλήτρια Σαχτιόρ – Αφαίρεση 50 βαθμών και βαριά πρόστιμα σε ομάδα και παίκτες

Η Σαχτιόρ πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά της, το οποίο, όμως, της αφαιρέθηκε, όπως και το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Champions League της ερχόμενης σεζόν. Επίσης, της αφαιρέθηκαν 30 βαθμοί από την τρέχουσα σεζόν, η οποία βρίσκεται στην 7η αγωνιστική κι 20 από το πρωτάθλημα του 2024. Όσον αφορά στην Ενεργκέτικ, η οποία στην προσπάθεια της να κατακτήσει τον τίτλο χειραγώγησε αγώνες και προσέφερε χρήματα σε άλλες ομάδες για να έχουν μειωμένη απόδοση, έχασε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Europa Conference League, 20 βαθμούς από το πρωτάθλημα του 2023 και 10 από το εκείνο του 2024.

Επίσης, τιμωρία επιβλήθηκε και στην Μπελσίνα, η οποία τερμάτισε στη 12η θέση. Ο λόγος είναι ότι συμμετείχε στον αγώνα, όπου η Σαχτιόρ κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο κι ο οποίος κρίθηκε χειραγωγημένος. Της αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και 5 από το επόμενο.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες δέχθηκαν «βαριά» πρόστιμα, ενώ οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου τιμωρήθηκαν με δια βίου ή πολλών ετών αποκλεισμό. Οι ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με πρόστιμο από 1.300 έως 13.000 ευρώ, τα οποία καλούνται να πληρώσουν εντός τριάντα ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποκλειστούν για πάντα!

Όλα αυτά φέρνουν, έπειτα από δύο σεζόν, την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στα προκριματικά του Champions League, ενώ δεν θα υπάρχει πρωταθλητής για το 2022. Αξίζει να τονίσουμε ότι η λίγκα της Λευκορωσίας διεξάγεται από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο κάθε χρόνο.

Η αναμέτρηση της Σαχτιόρ με την Μπελσίνα, η οποία κρίθηκε χειραγωγημένη:

Σχετικά Άρθρα