Κοροναϊός:Αύξηση στα λύματα σε Χανιά, σε Λάρισα και σε Ηράκλειο

 Κοροναϊός:Αύξηση στα λύματα σε Χανιά, σε Λάρισα και σε Ηράκλειο

Την εβδομάδα 18/2023 παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 17/2023 στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις δέκα (4/10) περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ), πτωτικές τάσεις σε τρεις από τις δέκα (3/10) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε τρεις από τις δέκα (3/10) περιοχή του ΕΔΕΛ.

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα παρατηρήθηκαν στα Χανιά (+63%), στη Λάρισα (+42%) και στο Ηράκλειο (+34%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Ξάνθη (+23%). Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-69%), στα Ιωάννινα (- 60%) και στην Αττική (-44%). Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στο Βόλο (0%), στην Αλεξανδρούπολη (-7%) και στη Θεσσαλονίκη (-8%).

Σημειώνεται πως τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Ο πίνακας του ΕΟΔΥ

Κορονοιος, Λυματα, ιικο φορτιο, ΕΟΔΥ, Πινακας, περιοχες

Σχετικά Άρθρα