Κιλιτσντάρογλου: Βλέπει “δάχτυλο” της Ρωσίας πίσω από τις “συνωμοσίες” για Ιντζέ

 Κιλιτσντάρογλου: Βλέπει “δάχτυλο” της Ρωσίας πίσω από τις “συνωμοσίες” για Ιντζέ

Σε μία ανάρτηση “βόμβα” προχώρησε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε απροκάλυπτα τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από τις “συνωμοσίες” κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εκλογική μάχη.

“Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο και τις κασέτες που κυκλοφόρησαν χθες σε αυτή τη χώρα. Εάν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος. Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας”, ανέφερε στην ανάρτηση του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης της Τουρκίας σημείωσε άλμα 6% μετά την ανακοίνωση-σοκ που έκανε ο Ιντζέ μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Άγκυρα. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται σε άνοδο, δεδομένου ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει δεσμευτεί να αντιστρέψει τις ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το reuters.

Η ανακοίνωση του Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο Ιντζέ, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα μπροστά στις κάμερες, δήλωσε: «Απευθύνομαι σε όσους λένε: “Πήρε χρήματα από το παλάτι, δεν μπορεί να αποσυρθεί. Δεν φοβάμαι αυτές τις συνωμοσίες, τις πλαστές αποδείξεις, τις μονταζέριες. Αντιστέκομαι εδώ και 45 ημέρες. Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, το κάνω αυτό για την πατρίδα μου». Μιλώντας για τα βίντεο που φέρονται να δημοσιεύτηκαν για τον ίδιο, ο Ιντζέ κατηγόρησε τους γκιουλενιστές, την αντιπολίτευση, αλλά και το ίδιο το τουρκικό κράτος.

«Έχω φροντίσει να μην κάνω αδικίες. Αλλά μπορεί και να υπήρξαν άνθρωποι που έχω αδικήσει εδώ και 40 χρόνια, μπορεί αυτοί να μου το έκαναν. Παίρνουν εικόνες από μια ισραηλινή ιστοσελίδα πορνό. Και αυτό το κάνουν οι γκιουλενιστές. Στην Τουρκία, υπάρχουν όμως και κάποιοι άνθρωποι που το δημοσιεύουν επειδή θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι εισαγγελείς και οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας δεν ασχολούνται, εκτός από το ODA TV. Εδώ και 45 ημέρες, γίνεται μια δολοφονία αξιοπρέπειας. Παίρνουν κάτι από μια ιστοσελίδα πορνό, το δημοσιεύουν, ο εισαγγελέας δεν κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει για μένα τέτοιο βίντεο ή τέτοια καταγραφή. Αυτό δεν είναι προστασία ιδιωτικής ζωής, είναι συκοφαντία», είπε.

«Το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη φήμη του υποψήφιου προέδρου. Οι εισαγγελείς, τα μέσα ενημέρωσης και η αστυνομία αυτής της χώρας είναι υπεύθυνοι για την προστασία της αξιοπρέπειάς μου. Πρόκειται για κατάφωρη συκοφαντία. Πού είναι οι εισαγγελείς;» διερωτήθηκε.

Σχετικά Άρθρα