Η Βρετανία “στέλνει” στο Κίεβο πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς – “Θα απαντήσουμε” λέει το Κρεμλίνο

 Η Βρετανία “στέλνει” στο Κίεβο πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς – “Θα απαντήσουμε” λέει το Κρεμλίνο

Η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Κρουζ μακρού βεληνεκούς Storm Shadow, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Μπεν Ουάλας , οι οποίοι θα επιτρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις να πλήττουν τα ρωσικά στρατεύματα και αποθήκες καυσίμων σε βάθος πίσω από τις γραμμές του μετώπου.

Η Ουκρανία ζητούσε εδώ και μήνες πυραύλους μακρού βεληνεκούς, αλλά η βοήθεια της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων περιελάμβανε μέχρι στιγμής μικρότερου βεληνεκούς όπλα.

«Απλώς δεν θα μείνουμε αδρανείς την ώρα που η Ρωσία σκοτώνει αμάχους», δήλωσε στο κοινοβούλιο ο βρετανός υπουργός Αμυνας. «Η Ρωσία πρέπει να παραδεχθεί ότι οι ενέργειές της και μόνο οδήγησαν στην προμήθεια τέτοιων συστημάτων στην Ουκρανία».

Ο Μπεν Ουάλας διευκρίνισε ότι η Βρετανία προμηθεύει αυτά τα όπλα στην Ουκρανία ώστε να χρησιμοποιηθούν εντός της επικράτειάς της.

Η Βρετανία και άλλες δυτικές χώρες έχουν αυξήσει την στρατιωτική τους βοήθεια προς την Ουκρανία. Ο Μπεν Ουάλας επεσήμανε ότι ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι βρέθηκε πρόσφατα για συνομιλίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αν η Βρετανία προμηθεύσει με αυτούς τους πυραύλους την Ουκρανία, θα χρειασθεί «κατάλληλη απάντηση από τον στρατό μας»

Σχετικά Άρθρα