Δίκη Καμπανού: “Δεν είδα ποτέ τον Άλκη – Χτύπησα τον φίλο του στο κεφάλι με το στειλιάρι”

 Δίκη Καμπανού: “Δεν είδα ποτέ τον Άλκη – Χτύπησα τον φίλο του στο κεφάλι με το στειλιάρι”

Ζητώντας συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων ξεκίνησε την απολογία του ο 11ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και του τραυματισμού των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Όπως ανέφερε: «Εκείνη τη μέρα ήμουν σπίτι, μου έστειλε ο 10ος να πάω από τον σύνδεσμο. Πήγα και κάθισα μαζί του. Συζητιόταν το περιστατικό στο Ωραιόκαστρο. Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Μας είπαν και για ένα σκηνικό στο Παλατάκι. Μου είπε ο 10ος ότι θα πάνε να κάνουν μια γύρα στη Χαριλάου. Πήρα ένα ξύλο από ένα σημείο που είχε και άλλα σίδερα και ένας κράνος για να προστατευθώ. Μέσα στο αμάξι είπαμε πού μπορούμε να βρούμε Αρειανούς. Ο 9ος είπε μπορεί να μας περιμένουν αλλά του είπα είναι αργά δε νομίζω. Το κινητό το είχα αφήσει σπίτι να φορτίσει».

«Δεν είχα δει τα 5 παιδιά. Όταν φτάσαμε είδα τους 3 του Citroen να είναι κάτω. Εγώ κατέβηκα τρίτος κατευθύνθηκα προς τα σκαλάκια. Είχα πάρει το στειλιάρι. Είδα κάποιος να χτυπάει με το κράνος τον 10ο και τον χτύπησα τον Α.Β. και εγώ δυο τρεις φορές στο κεφάλι με το στειλιάρι. Δεν είδα μετά κανέναν από τους δικούς μου. Άκουσα ένα «πάμε πάμε» και φύγαμε. Δεν τον είδα ποτέ τον Άλκη. Ούτε πεσμένο. Φορούσα το κράνος δεν έβλεπα καλά. Δεν είδα καθόλου αίματα» υποστήριξε ο 11ος.

«Το αυτοκίνητο δεν ήταν εκεί που μας είχε αφήσει πριν μπω πέταξα το ξύλο. Είπαμε ο καθένας ότι είχε χτυπήσει κάποιο άτομο λέγαμε μόνο «πάμε πάμε». Δεν ξέρω γιατί το πέταξα εκεί το ξύλο. Την άλλη μέρα το πρωί δεν περιγράφεται αυτό που ένιωθα όταν κατάλαβα τι έγινε. Είπα ψέματα ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν εργαλεία γιατί δεν ήθελα να πω ότι πήρα το ξύλο από τον σύνδεσμο. Πάλι ζητάω μια μεγάλη συγγνώμη από τις οικογένειες έχω μετανιώσει» κατέληξε.

Η Δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί σε λίγη ώρα με την κατάθεση του 12ου…

Πηγή: Theopinion.gr

Σχετικά Άρθρα