Βαρουφάκης: Απαραίτητη η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης – Λάθος η είσοδος στο ευρώ

 Βαρουφάκης: Απαραίτητη η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης – Λάθος η είσοδος στο ευρώ

Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης είναι απαραίτητη για να αυξηθεί το ετοιμοπόλεμο των ενόπλων δυνάμεων απάντησε σχετικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπλοκής με την Τουρκία σε μια βραχονησίδα, ο κ. Βαρουφάκης είπε «να ξεχάσουμε τις διμερείς διαπραγματεύσεις» με την Άγκυρα και να προχωρήσουμε σε μια διεθνή περιφερειακή συνδιάσκεψη με ένα θέμα στην ατζέντα τη χάραξη των θαλασσίων ζωνών.

Απαντώντας σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα (Star), στην ενότητα, Οικονομία-Ανάπτυξη-Απασχόληση, για τη θέση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, όσον αφορά το ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης διερωτήθηκε «αν υπάρχει κάποιος μεταξύ μας, εδώ, σε αυτή την αίθουσα» που δεν θεωρεί ότι το νόμισμα πρέπει να εξυπηρετεί τους ανθρώπους, και όχι το αντίστροφο;

«Εμείς θεωρούμε ότι ήταν λάθος η είσοδος στο ευρώ, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε το μεγάλο κόστος εξόδου. Για αυτό δεν έχουμε πρόθεση, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ μεγάλο το κόστος εξόδου από το ευρώ».

Επανέλαβε δε, ότι το σχέδιο «Δήμητρα» δεν αφορά νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών. Η χώρα μας βαδίζει, προσέθεσε, σε ένα ναρκοπέδιο διεθνούς οικονομίας, χωρίς άμυνες για αυτό που έρχεται.

Σχετικά Άρθρα