Στο αρχείο οι καταγγελίες για “μαύρο χρήμα” και δωροληψία κατά του Βελόπουλο και του Νίκου Παππά

 Στο αρχείο οι καταγγελίες για “μαύρο χρήμα” και δωροληψία κατά του Βελόπουλο και του Νίκου Παππά

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) έθεσε στο αρχείο της καταγγελίες που αφορούσαν το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου αλλά και τις δραστηριότητες του πρώην υπουργού επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. Η Αρχή αρχειοθέτησε το φάκελο που είχε ανοίξει για το διερευνώμενο αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» μετά από τις καταγγελίες δύο βουλευτών του κόμματος του Βελόπουλου, «Ελληνική Λύση». Πληροφορίες αναφέρουν ότι, τόσο ο πρόεδρος του κόμματος, όσο και οι καταγγέλλοντες ελέγχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Και η υπόθεση Παππά στο αρχείο

Στο αρχείο έθεσε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για δωροληψία. Η έρευνα της υπόθεσης είχε ξεκινήσει κατόπιν διαβίβασης, από τη Βουλή, του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για τις τηλεοπτικές άδειες και το αποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ channel.

Στο επίκεντρο της έρευνας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τέθηκε η διαδρομή του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ που, κατήγγειλε ο Χρήστος Καλογρίτσας ότι έλαβε από τους αδερφούς Χούρι, ώστε να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστήριξε ότι το ποσό παρέλαβε ο ίδιος από τους αδελφούς Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του Παππά. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, μετά τον αποκλεισμό του από τον διαγωνισμό, το ποσό δόθηκε για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή, ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας για τον Νίκο Παππά, ούτε και στοιχεία που να καταδεικνύουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους αδερφούς Χούρι.

Σχετικά Άρθρα