Πρόεδρος βενζινοπωλών και υποψήφια με τη Ν.Δ καταγγέλει “επίσημο παρακράτος” στα καύσιμα και ζητά μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ- Τσαπανίδου: Στις 21 Μαϊου λέμε όχι στην αισχροκέρδεια

 Πρόεδρος βενζινοπωλών και υποψήφια με τη Ν.Δ καταγγέλει “επίσημο παρακράτος” στα καύσιμα και ζητά μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ- Τσαπανίδου: Στις 21 Μαϊου λέμε όχι στην αισχροκέρδεια

Υπέρ της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο τάχθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/5) η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής και υποψήφια Νότιου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ, Μαρία Ζάγκα, παρά τις συνεχείς αρνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στις κινήσεις αυτές.

«Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο. Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη – και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή – ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Μάλιστα, όταν από το πάνελ της αντέτειναν ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δεν έχει ούτε μία αναφορά σε μείωση του ΕΦΚ και ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να συζητήσει κάτι τέτοιο, η κ. Ζάγκα δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά της και «απασφάλισε» τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα και το κόμμα ξέρει ποια είμαι».

Tσαπανίδου: Η άρνηση Μητσοτάκη να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα κάνει έξαλλους μέχρι και υποψήφιους βουλευτές του»

Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους μέχρι και τους υποψήφιους βουλευτές του.

Η κυρία Ζάγκα εξαπέλυσε σήμερα κεραυνούς κατά του κ. Μητσοτάκη μιλώντας για «επίσημο παρακράτος» που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί.

Την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, μηδενίζοντάς τον σε βασικά είδη διατροφής.

Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ» στην αισχροκέρδεια.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση τιμών και ανάσα στην κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα