Debate: Στο ραδιομέγαρο δημοσιογράφοι και πολιτικοί αρχηγοί – Οι δηλώσεις τους

 Debate: Στο ραδιομέγαρο δημοσιογράφοι και πολιτικοί αρχηγοί – Οι δηλώσεις τους

Στις 21:00 αναμένεται να ξεκινήσει το debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ. Χαμηλές είναι οι προσδοκίες για τη διαδικασία, όπως αυτή διαμορφώθηκε στη Διακομματική Επιτροπή, μετά και την απόφασή της να απορρίψει την πρόταση των έξι δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση σε όλους τους αρχηγούς.

Η απουσία πρόβλεψης για ερωτήσεις του ενός πολιτικού αρχηγού στον άλλον, η εκ των προτέρων ορισμένη θεματολογία και οι “σφιχτοί” χρόνοι, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μία διαδικασία παράλληλων μονολόγων.

Η άφιξη των δημοσιογράφων

«Είναι καλό που γίνεται debate μετά από 8 χρόνια. Δεν περιμένω πολλά πράγματα είναι πολύ σφικτό το πλαίσιο αλλά και πάλι είναι σημαντικό», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Στάθης από το Open που πάντως πρότεινε να δούμε τι συμβαίνει και στο Εξωτερικό.debate ert stroiter«Οι δημοσιογράφοι δεν είναι πρωταγωνιστές σήμερα, οι πολιτικοί είναι. Είμαστε εδώ για να γίνει μία χρήσιμη συζήτηση», είπε από την πλευρά του ο Αντώνης Σρόιτερ που εκπροσωπεί την τηλεόραση του Alpha.

«Ας ελπίσουμε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων παρά αυτό τον περιορισμένο χρόνο θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα που να έχει ενδιαφέρον για τον κόσμο. Και ιδιαίτερα για τους αναποφάσιστους», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Γιώργος Παπαδάκης προσερχόμενος στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ λίγη ώρα πριν το debate.

Η άφιξη της Ράνιας Τζίμα
Η άφιξη της Σίας Κοσιώνη
Η άφιξη της Μάρας Ζαχαρέα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έφτασε

Ο Κυριάκος Βελόπουλος από την «Ελληνική Λύση» ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έφτασε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το debate των πολιτικών αρχηγών λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μάλιστα φορούσε καρφίτσα με την ελληνική σημαία.

Δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς η σημερινή τηλεμαχία έγινε τηλεπαράλληλος διάλογος. Είχαμε πει από την αρχή ότι θέλουμε ελεύθερες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά την άφιξή του στους δημοσιογράφους.

Γιάνης Βαρουφάκης: «Απαράδεκτο το πλαίσιο της τηλεμαχίας»

Σε δηλώσεις του έξω από την ΕΡΤ, ο Γιάνης Βαρουφάκης φορώντας γκρι κοστούμι και μαύρο πουκάμισο και φτάνοντας με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25, δήλωσε πως είναι «απαράδεκτο το πλαίσιο της τηλεμαχίας».

Στο ραδιομέγαρο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να πιστεύω πως οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις που ζητούν απόψε»

«Εύχομαι να έχουμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της πατρίδας μας και θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα πάρουν τις απαντήσεις από μία τέτοια συζήτηση με τόσο αυστηρό πλαίσιο» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από την ΕΡΤ.

Η ατάκα Κουτσούμπα για τη γραβάτα: «Είναι βράδυ, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι!»

Ιδιαίτερα ευδιάθετος εμφανίστηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσερχόμενος στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για το ντιμπέιτ μαζί με τους κ.κ. Παφίλη και Γκιόκα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αφού χαιρέτησε τον Κ. Ζούλα που τον ανέμενε στην είσοδο αναρωτήθηκε γιατί υπήρχαν τόσες πολλές κάμερες…

«Σας βλέπουμε με γραβάτα» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι και ο κ. Κουτσούμπας τους απάντησε : «Είναι βράδυ, είμαστε μαζεμένοι, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι!».

Τσίπρας: Κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει debate

«Είναι κρίμα που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει ντιμπέιτ και θα γίνει σήμερα για πρώτη φορά από το 2015», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά την άφιξή του στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο ίδιος, έθιξε επίσης το ζήτημα των παράλληλων τοποθετήσεων στην αποψινή τηλεμαχία: «Ελπίζω ο ελληνικός λαός, έστω και με παράλληλες τοποθετήσεις να βγάλει συμπεράσματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ΕΡΤ και ο Νίκος Ανδρουλάκης

«Η χώρα χρειάζεται ισχυρό κοινωνικό κράτος και βιώσιμη ανάπτυξη», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τηλεμαχία.

Σχετικά Άρθρα