Κικίλιας: Ο τουρισμός ενίσχυσε τα εισοδήματα των Ελλήνων – Τουρίστες δεν σταματούν να έρχονται στην Αθήνα

 Κικίλιας: Ο τουρισμός ενίσχυσε τα εισοδήματα των Ελλήνων – Τουρίστες δεν σταματούν να έρχονται στην Αθήνα

Το γεγονός ότι σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων, ακρίβειας και πληθωρισμού, ο τουρισμός είναι ο κλάδος που στήριξε και στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τη μικρή-μεσαία επιχειρηματικότητα υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ Real FM και στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή.

«Βλέπετε ότι στην Αθήνα δεν έχουν σταματήσει να έρχονται ταξιδιώτες και τουρίστες καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, άρα έγινε πράξη η επέκταση της τουριστικής περιόδου και αυτό δίνει αδιαμεσολάβητα, πραγματικά έσοδα στην ελληνική οικονομία, την λαϊκή οικονομία που είναι ο τουρισμός, και κυρίως στις ελληνικές οικογένειες, στους μικρούς και στους μεσαίους, στις λαϊκές τάξεις, στον αγροτικό κόσμο, στους 230.000 εμπόρους, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» δήλωσε ο κ. Κικίλιας σημειώνοντας ότι «η στήριξη των εισοδημάτων των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί αυτό και να μας γεμίζει χαρά σε μία εποχή με κρίσεις και προβλήματα».

Σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές στα νησιά και στη δυνατότητα των Ελλήνων να κάνουν διακοπές, ο κ. Κικίλιας είπε ότι σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ οι αυξήσεις φέτος θα είναι στο +15%, ωστόσο το ζητούμενο είναι «να αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να προσφέρουμε πραγματικά την αξία του προϊόντος και μοναδικές τουριστικές εμπειρίες».

Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει πληθώρα πανέμορφων νησιωτικών και ηπειρωτικών ταξιδιωτικών προορισμών σε όλη τη χώρα με πολύ προσιτές τιμές για όλα τα βαλάντια, και επισήμανε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε 105 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των Ελλήνων να κάνουν διακοπές μέσω του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» και του Κοινωνικού Τουρισμού, κάτι που δεν έχει κάνει καμία άλλη κυβέρνηση.