Debate: Το ερώτημα που θα θέσει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη

 Debate: Το ερώτημα που θα θέσει ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη

Μια μείζονα αντίφαση διαπίστωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της έκθεσης της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου και της φιέστας των τριών προέδρων της ΝΔ στο Ζάππειο για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ. Το ευρωπαϊκό κόμμα κατατάσσει σήμερα την Ελλάδα στις δημοκρατίες του Όρμπαν και σκεπάζει τη σημερινή τηλεμαχία.

Με εξευρωπαϊσμό του Κράτους Δικαίου η απάντηση Τσίπρα στο φλέγον ζήτημα του απορρήτου της ΕΥΠ για να βγει η αλήθεια των παρακολουθήσεων.

Δύο μόλις 24ωρα πριν την τηλεμαχία και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, γιατί παρακολουθούνταν Υπουργοί, πολιτικοί και ο αρχηγός τους στρατού, θα είναι και αυτή που θα παίξει το ρόλο αφέτη στην τελική ευθεία πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου.

  • Όσο και αν η κοινή παρουσία των τριών προέδρων και πρωθυπουργών της ΝΔ έφερε εν πρώτοις μια εικόνα συσπείρωσης της κυβερνητικής παράταξης ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να καλυφθεί το οξύμωρο της απώλειας της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας εξαιτίας της διασύνδεσης predator – ΕΥΠ, όπως ακριβώς τη διαπιστώνει το ευρωπαϊκό όργανο.

Δεν είναι τυχαία η διαρκής αναφορά του Αλέξης Τσίπρα στην ανάγκη όχι να μείνουμε Ευρώπη, όπως έλεγε το σύνθημα το 15, αλλά να γίνουμε Ευρώπη.

Από το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι όσο κι αν η ΝΔ επιχειρεί να εμφανίζεται ως το κόμμα που έφερε την ευρωπαϊκή ταυτότητα στη χώρα είναι το ίδιο κόμμα που με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατάφερε να βάλει και με ευρωπαϊκή βούλα την Ελλάδα δίπλα σε χώρες όπως η Ουγγαρία.

Η καθεστωτική λειτουργία που διαπιστώνει σύμφωνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η έκθεση της PEGA με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων σε βάρος του Κράτους Δικαίου με το κακόβουλο λογισμικό να εξελίσσεται σε εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου, θα είναι βαριά σκιά πάνω από το Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή τηλεμαχία.

  • Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το ζήτημα θα πέσει στο τραπέζι των έξι πολιτικών και εκεί θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει ψηλά στην ατζέντα την αποκατάσταση του κύρους και της χώρας αλλά και της ΕΥΠ και κατά συνέπεια και των θεσμών. Και είναι βέβαιο πως είτε άμεσα, είτε έμμεσα θα θέσει το σχετικό ερώτημα-καταγγελία στο ντιμπέϊτ.

Από τις 12 βαριές συστάσεις της PEGA στην ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα οι περισσότερες βρίσκονται ήδη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προμετωπίδα η ακύρωση του καταχρηστικού απορρήτου και απόσυρση όλου του νομικού οπλοστασίου που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με στόχο την πλήρη συγκάλυψη επί 6 τουλάχιστον μήνες για να μην αποκαλυφθεί πριν τις εκλογές η αλήθεια της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη για παράδειγμα.

Ύψιστης προτεραιότητας σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η απομάκρυνση από την εποπτεία του πρωθυπουργού της ΕΥΠ.

Σχετικά Άρθρα