Άρτα:Πήγε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου η μάνα του βρέφους – Απειλούν να σκοτώσουν τον πατέρα οι συγγενείς της

 Άρτα:Πήγε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου η μάνα του βρέφους – Απειλούν να σκοτώσουν τον πατέρα οι συγγενείς της

Σε κατάσταση σοκ νοσηλεύονται οι γονείς του βρέφους, που πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο όπου το είχε ξεχάσει ο πατέρας του.

Ο πατέρας, που το μεσημέρι της Τρίτης ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος στο αυτοκίνητο για ώρες με αποτέλεσμα αυτό βρει τραγικό θάνατο, νοσηλεύεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο της Άρτας.

Μάλιστα, ο 37χρονος προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, με ένα καλώδιο από τηλεόραση. Η απόπειρα έγινε τη στιγμή που οι γιατροί του νοσοκομείου Άρτας ανακοίνωσαν στον ίδιο και την 27χρονη σύζυγό του ότι, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το άτυχο βρέφος.

Η μητέρα του μωρού νοσηλεύεται σε καταστολή με φάρμακα, η οποία -σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη- μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης, πήγε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου.Την ίδια ώρα συγγενείς της απειλούν ότι θα σκοτώσουν τον πατέρα για την τραγική αμέλειά του που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του βρέφους που έμεινε για πολλές ώρες στο πίσω κάθισμα του κλειδωμένου αυτοκινήτου χωρίς οξυγόνο.

Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να γίνει σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το βρέφος βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο εισαγγελέας Άρτας άσκησε χθες δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον 37χρονο πατέρα του μωρού.

«Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια»

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, στο Open, το ΙΧ είχε φιμέ τζάμια και γι’ αυτό το μωρό δεν έγινε αντιληπτό από τους περαστικούς.

«To παιδί πήγε στο νοσοκομείο νεκρό, οι γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση», τόνισε και διέψευσε τα όσα ακούγονται περί απόπειρας αυτοκτονίας του πατέρα.

«Δεν το χωράει ανθρώπου νους», επεσήμανε και σημείωσε πως το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το παιδί «ήταν σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες, αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης (9/5) όταν ο πατέρας έβαλε το κοριτσάκι του στο αυτοκίνητο για να το πάει στον βρεφονηπιακό και στη συνέχεια στην εργασία του, στον ΔΕΔΔΗΕ. Ο πατέρας φαίνεται πως ξέχασε το παιδί στο αυτοκίνητο για 3 ώρες, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Η μητέρα πήγε να πάρει το μωρό από τον βρεφονηπιακό και διαπίστωσε πως αυτό έλειπε. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον σύζυγό της που φέρεται να θυμήθηκε ότι ξέχασε το παιδί στο αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει το artinos.gr, όταν ο πατέρας βρήκε το παιδί στο αυτοκίνητο, εκείνο ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, δεμένο στο καρεκλάκι του, ενώ διέκρινε αφρούς στο στόμα του. Αμέσως το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έκαναν τα πάντα για να επαναφέρουν το βρέφος, όμως δεν τα κατάφεραν. Οι δύο γονείς βρίσκονται σε σοκ και νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς  θαλάμους», ενώ, όπως αναφέρει, πολλοί συγγενείς  βρίσκονται επίσης στο νοσοκομείο μην μπορώντας να πιστέψουν το κακό που συνέβη.

Για τα αίτια του θανάτου του παιδιού, έχει διαταχθεί νεκροψία – νεκροτομή και το άψυχο κορμί του έχει μεταφερθεί στα Γιάννενα.

Σχετικά Άρθρα