Άρτα: Θερμοπληξία η αιτία θανάτου του βρέφους – Έμεινε κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για 8 ώρες

 Άρτα: Θερμοπληξία η αιτία θανάτου του βρέφους –  Έμεινε κλειδωμένο στο αυτοκίνητο για 8 ώρες

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος για το μόλις 5,5 μηνών βρέφος, το οποίο ξέχασε ο πατέρας του κλειδωμένο επί 8 ώρες στο ερμητικά κλειστό αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει.

Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στη σορό του μωρού, ως αιτία θανάτου αναφέρεται η θερμοπληξία και η έλλειψη οξυγόνου. Το μωρό υπέστη ασφυκτικό θάνατο, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει στο κλειδωμένο αυτοκίνητο, στο οποίο αναπτύχθηκαν και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος κρατείται και θα απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο 37χρονος φέρεται να πήρε το βρέφος για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης (4/10), όμως δεν το έβγαλε ποτέ από το καρεκλάκι του και παρέμεινε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Το μωρό βγήκε νεκρό από το αμάξι περίπου στις 3 το μεσημέρι, καθώς η μητέρα λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι πήγε να το πάρει από τον σταθμό, αλλά έλειπε. Τότε ενημέρωσε τον πατέρα τηλεφωνικά, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει το μωρό στο αυτοκίνητο…

Το άτυχο μωράκι βασανίστηκε καθώς η θερμοκρασία έδειχνε περίπου 20 βαθμούς Κελσίου και στο μαύρο WV του πατέρα που ήταν κλειδωμένο οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό της καμπίνας ήταν τουλάχιστον διπλάσιες…

Εξάλλου, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (13/5) θα πέσει η αυλαία της φρικτής αυτής υπόθεσης με την κηδεία του παιδιού. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Περδικοράχη απ’ όπου κατάγεται η μητέρα. Σύμφωνα με τον Alpha, το παιδί πριν κηδευτεί θα πρέπει να έχει βαπτιστεί και κατά την ίδια πηγή θα βαπτιστεί Λυδία – Ελένη.

Σχετικά Άρθρα