Άρτα: Εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς οξυγόνο το παιδί – Δεν το είδε κανείς γιατί το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια

 Άρτα: Εκτεθειμένο στον ήλιο χωρίς οξυγόνο το παιδί – Δεν το είδε κανείς γιατί το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια

Για το τραγικό περιστατικό στην Άρτα, όπου ο πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών βρέφος μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να πεθάνει, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως είπε στο OPEN, «το βρέφος πήγε στο νοσοκομείο νεκρό. Οι γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Γιαννάκος επεσήμανε πως ο πατέρας είχε ξεχάσει το παιδί «σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια το αυτοκίνητο και κανείς δεν το είδε».

«Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Συγκεντρώθηκαν πολλοί συγγενείς στο νοσοκομείο και υπήρχε ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ τους, βοήθησε πολύ η Αστυνομία για να μην έχουμε επεισόδια. Οι δύο γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, έχουν ψυχιατρική υποστήριξη. Ο πατέρας φρουρείται από χθες το απόγευμα γιατί είναι κατηγορούμενος» τόνισε.

“Χωρίς οξυγόνο και εκτεθειμένο στον ήλιο το βρέφος

Το άτυχο βρέφος έχασε τη ζωή του κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες, καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο, τόνισαν γιατροί.

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός ήταν συννεφιασμένος όταν σημειώθηκε το περιστατικό με τη θερμοκρασία στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, γιατροί ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι η έλλειψη οξυγόνου για τόσες ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, αν και δεν είχε υπερβολική ζέστη, μαζί με το γεγονός ότι το κοριτσάκι ήταν αρκετές ώρες αφημένο στο αυτοκίνητο οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού.

Η θερμοκρασία που διαμορφώνεται μέσα σε ένα σταθμευμένο όχημα που το «βλέπει» ο ήλιος, είναι πολύ μεγαλύτερη, και οι ώρες πάρα πολλές για να παραμείνει κάποιος, πόσω μάλλον ένα βρέφος πεντέμισι μηνών.

Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα – Πώς συνέβη η τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας είναι συντετριμμένος και δήλωσε τα εξής: «Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η μητέρα ήταν ε κείνη που πήγαινε το μωρό στο βρεφονηπιακό και χθες ίσως ήταν η πρώτη φορά που το πήγε ο άτυχος πατέρας. Ο πατέρας είναι σε ειδικό θάλαμο κρατουμένων στο νοσοκομείο και τον επιτηρούν καθώς ψάχνει τρόπους για να βάλει τέλος στη ζωή του και γι’ αυτό του έχουν χορηγηθεί κατασταλτικά χάπια. 

Διακριτική είναι και η αστυνομική παρουσία καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια από τη οικογένεια της 27χρονης προς τον 37χρονο, τον οποίο θεωρού τον μόνο υπαίτιο.

Η μητέρα βρίσκεται και αυτή σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου και στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένειά της αλλά και ψυχολόγοι.

Θα βαφτιστεί το άτυχο βρέφος πριν την κηδεία

Συγκλονισμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία από την ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία με θύμα ένα βρέφος 5,5 μηνών στην Άρτα. Το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 37χρονου πατέρα, ο οποίος φεύγοντας το πρωί για τη δουλειά του, φέρεται να ξέχασε για ώρες, την κορούλα του στο αυτοκίνητο, με συνέπεια το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, από όπου είναι η μητέρα του παιδιού. Σύμφωνα με τη θρησκεία, για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί.

Έτσι, θα προηγηθεί η βάπτιση στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

Σχετικά Άρθρα