Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 5 χρυσαυγίτες για την εισβολή σε έκθεση καλλιτέχνη

 Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 5 χρυσαυγίτες για την εισβολή σε έκθεση καλλιτέχνη

Πέντε μέλη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής ταυτοποίησε η αστυνομία για την επίθεση σε βάρος του 63χρονου καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, Σεργκέι Αντρέεφσκι, και της συζύγου του, στην αίθουσα τέχνης Remezzo, στη Θεσσαλονίκη στις 26 Απριλίου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για τέσσερις άντρες, ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μίας αλλοδαπής, ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, οι δράστες από κοινού με οκτώ συνεργούς τους, ενεργώντας ως ομάδα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και με εθνικιστικά κίνητρα εισέβαλαν στο χώρο επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπόλοιπων εμπλεκομένων.

Σχετικά Άρθρα