Νέες απειλές Πριγκόζιν: “Λάβαμε μόνο το 10% των πυρομαχικών που ζητήσαμε” – Απειλεί ξανά με αποχώρηση από το Μπαχμούτ

 Νέες απειλές Πριγκόζιν: “Λάβαμε μόνο το 10% των πυρομαχικών που ζητήσαμε” – Απειλεί ξανά με αποχώρηση από το Μπαχμούτ

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της μισθοφορικής εταιρείας Wagner, δημοσίευσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα το πρωί της 9ης Μαΐου, σύμφωνα με τη ρωσική kommersant, στο οποίο ανέφερε: Η Wagner έλαβε μόνο το 10% της ποσότητας των πυρομαχικών που ζητήσαμε, τα οποία θα είναι αρκετά μέχρι το μεσημέρι της 9ης Μαΐου, στις 10 Μαΐου η Wagner θα εγκαταλείψει το Μπαχμούτ, αν δεν υπάρξουν νέες αποστολές.

Το νέο βίντεο διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Αρχικά, ο Πριγκόζιν μιλάει για την κατάσταση με τα πυρομαχικά σε κάποιο δωμάτιο με ένα χαρτί στο χέρι και στη συνέχεια εμφανίζεται να περπατάει στις μονάδες της Wagner στο Μπαχμούτ και να ρωτάει τους μαχητές για το πόσες οβίδες έχουν.

Κάποια στιγμή, ο Wagner λέει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έμαθε ότι οι μονάδες της Wagner έχουν σοβαρή έλλειψη πυρομαχικών, οπότε διέταξε “να παρασχεθεί το σύνολο των ζητούμενων πυρομαχικών”. “Έχουν στείλει για αύριο (9 Μαΐου) μέχρι και μισή ημέρα. Αν βγάλουμε μισή μέρα πάλι καλά, οπότε τότε θα φύγουμε στις 10 (Μαΐου)”, είπε ο Πριγκόζιν.

Είπε επίσης στο βίντεο ότι η 72η Ταξιαρχία του Υπουργείου Άμυνας άφησε ακάλυπτη τη μία πλευρά.Play Video

“Σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις σφυροκοπούν τα πλευρά. Ανασυντάσσονται στη Ζαπορίζια. Θα υπάρξει αντεπίθεση στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο Πριγκόζιν στο βίντεο και ζήτησε και πάλι να εφοδιαστεί πλήρως η Wagner με πυρομαχικά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαΐου ο Πριγκόζιν είχε απειλήσει ότι οι μαχητές του θα εγκατέλειπαν τις θέσεις τους στο Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου λόγω της έλλειψης πυρομαχικών και των υψηλών απωλειών ενώ παράλληλα είχε ασκήσει βαριά κριτική στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, είχε δηλώσει ότι οι δυνάμεις του θ αμπορούσαν να αντικαταστήσουν τους μαχητές της Wagner στο σημείο. Στις 7 Μαΐου, ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει ότι στην εταιρεία του είχε υποσχεθεί όσος οπλισμός χρειαζόταν. Ύστερα στις 8 Μαΐου, ο Καντίροφ είχε δηλώσει ότι εξακολουθεί να υπάρχει παρεξήγηση με τη διοίκηση της Wagner, αλλά υποσχέθηκε ότι το ζήτημα θα λυνόταν.

Στο μεταξύ, ο Πριγκόζν αμφισβήτησε και την ικανότητα του Κρεμλίνου να υπερασπιστεί τη χώρα, καθώς η Ουκρανία προετοιμάζεται για την αντεπίθεσή της.

“Γιατί το κράτος δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη χώρα του;” δήλωσε ο Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία πλήττει “με επιτυχία” τις ρωσικές συνοριακές περιοχές.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι οι Ρώσοι στρατιώτες “φεύγουν” από τον στρατό επειδή το υπουργείο Άμυνας “αντί να πολεμάει, δολοπλοκεί όλη την ώρα”.

Σχετικά Άρθρα