Κύπρος: Στο επιτελείο του Χριστοδουλίδη η 19χρονη φοιτήτρια που προσελήφθη από τον υφ.Τουρισμού – “Δεν το ήξερα” απαντά ο Κουμής

 Κύπρος: Στο επιτελείο του Χριστοδουλίδη η 19χρονη φοιτήτρια που προσελήφθη από τον υφ.Τουρισμού – “Δεν το ήξερα” απαντά ο Κουμής

Απαντήσεις για τον σάλο που προκλήθηκε με την πρόσληψη 19χρονης συμβούλου έδωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού στην Κύπρο.Ο Κώστας Κουμής μίλησε στο ΡΙΚ και τόνισε ότι δεν υπήρξε καμιά παρανομία στην εν λόγω πρόσληψη. Είπε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν ασχολήθηκε με το να δει το προφίλ της 19χρονης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τις φωτογραφίες της με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Παράλληλα τόνισε ότι δεν ήξερε ότι η νεαρή ήταν μέλος του Επιτελείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Επικοινώνησε το πρωί με τον Διευθυντή του γραφείου μου και του είπε ότι δεν επιθυμεί να εργαστεί στο γραφείο μου. Την πήρα εγώ ο ίδιος για να δω αν είναι καλά. Έγιναν πολλές επιθέσεις και προς την ίδια και προς εμένα και την οικογένειά μου. Να μας αφήσουν να δουλέψουμε…Δεν ξέρω αν θα προχωρήσω σε πρόσληψη, γιατί όποιος προσληφθεί θα είναι στο στόχαστρο», είπε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός.

«Έχω υπόψιν μου πρόσωπο με χιλιάδες followers που δεν είναι κυπριακής καταγωγής και παρουσιάζει την Κύπρο όπως κανείς άλλος. Αν τον προσλάβω αυτόν πάλι θα υπάρχει πρόβλημα», είπε στη συνέχεια.

«Δεν έγινε καμιά παρανομία. Προχωρήσαμε σε εργοδότηση ενός νεαρού προσώπου. Υπογράφηκε συμβόλαιο. Δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία μεταξύ εμού και του Προέδρου. Καμιά απολύτως. Αν ήταν στο επιτελείο του κ.Χριστιδουλίδη πού είναι το πρόβλημα;», διερωτήθηκε.

«Δεν ήταν πρακτική στην Κύπρο εδώ καιρό να δίνονταν ευκαιρίες σε πρόσωπα που στελέχωσαν επιτελεία; Ο Νίκος Αναστασιάδης ποιους εργοδότησε; Δεν ήταν ανθρώπους που τον στήριξαν προεκλογικά; Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν έδωσε ευκαιρίες;», συνέχισε.

«Πού είναι το μεπτό;».

«Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε όποιο πρόσωπο συμμετείχε σε μια προεκλογική διαδικασία

Δεν είχα ψάξει ούτε τα ΜΚΔ να δω το προφίλ της, ούτε είχα δει φωτογραφίες στον λογαριασμό της. Δεν γνώριζα ότι ήταν στο επιτελείο. Προσλήφθηκε για να μπει στην ομάδα που θα έχει την ευθύνη των ΜΔ και θα λάβει συγκεκριμένα προσόντα στο γραφείο, διαχείριση αλληλογραφίας με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα».

«Το Υφυπουργείο έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα. Στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν έχουμε προφίλ».

Μεταξύ άλλων είπε πως «δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει πτυχίο. Σέβομαι τις υποδείξεις της Ελεγκτικής. Αν το σύστημα πρέπει να διορθωθεί, να το διορθώσουμε.

Στο πρότυπο συμβόλαιο ούτε κριτήρια καθορίζονται ούτε όροι εργοδότησης. Εμείς ακολουθήσαμε το πρότυπο συμβόλαιο. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα του Υφυπουργείου ή του κράτους είναι η πρόσληψη μιας 19χρονης. Υπάρχει ένα πεπαλαιωμένο πλαίσιο εργοδότησης και άλλων θεμάτων..», είπε.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα