Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ – Σε 15 μέρες έρχεται η Αλλαγή

 Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ – Σε 15 μέρες έρχεται η Αλλαγή

Σε 15 μέρες τελειώνει ο εφιάλτης, έρχεται η πολυπόθητη αλλαγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές και ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Λαού στη Λαμία. «Όπου κι αν βρεθώ στην πατρίδα μας το μήνυμα είναι ένα, ‘δεν πάει άλλο, ως εδώ’. Ως εδώ με την απαξίωση, τη στοχοποίηση, την αδιαφορία, την αλαζονεία, την αισχροκέρδεια, την οικογενειοκρατία, την αδικία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τι δίνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στους νέους που έχουν δικαίωμα να ονειρευτούν; 150 ευρώ», είπε αναφερόμενος στην εξαγγελία Μητσοτάκη και θύμισε τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που τότε έταζε αυτοκίνητα στους νέους.

«Τότε βγήκε το σύνθημα καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη. Σήμερα με ένα 150άρι δεν φτάνει για ένα μπουκάλι ουίσκι, έχει ακριβύνει. Και το σύνθημα θα είναι καλύτερα σφηνάκι παρά τον Μητσοτάκη».

Το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι Μητσοτάκης ξανά ή ΣΥΡΙΖΑ, είπε και απάντησε: Το αποτέλεσμα θα είναι νίκη του λαού, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην πλατεία Λαού, κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη, δήλωσε υπερήφανος για τις ρίζες της παράταξής του, υποστηρίζοντας πως ζητά μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει χωρίς τους πειθαναγκασμούς τού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο υποστήριζαν οι αντίπαλοί του.

Ως προς την τηλεμαχία, επισήμανε σε ειρωνικό τόνο πως δεν ήταν γραπτό να βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δεν πρόκειται να γίνουν δεύτερες εκλογές κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικητής από τις πρώτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επανάλαβε πως το πρώτο και το τρίτο κόμμα θα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, δεσμευόμενος ότι αν είναι πρώτος θα κάνει ό,τι μπορεί για να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση, προβάλλοντας το τετράπτυχο “αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο κι αποτελεσματικό κράτος”.

Σε σχέση με την κοστολόγηση των κυβερνητικών προγραμμάτων, υπενθύμισε πως το κόμμα του έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια κι άφησε 37 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, ενώ η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξησε το δημόσιο χρέος, αλλά και τα χρέη της ΝΔ.

«Είναι ανιστόρητη η επαναφορά του συνθήματος “τι Πλαστήρας τι Παπάγος», τόνισε, καλώντας τις προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν στα 11 άρθρα του «συμβολαίου για την αλλαγή» που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε, επίσης, αναφορές στη διαχείριση της πανδημίας, υπενθυμίζοντας τους 37.000 νεκρούς, αλλά και στην περίπτωση του ανάπηρου από τη Χαλκιδική που έχασε το σπίτι του γιατί ήταν εγγυητής στο δάνειο του γιου του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι «τέσσερα χρόνια τώρα η κυβέρνηση αυτή απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα», στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση, την κρίση της ακρίβειας. «Η αισχροκέρδεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε προσθέτοντας ότι «πριν από 4 χρόνια έταξαν στον λαό καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς, καλύτερες συντάξεις και επιτελικό κράτος. Πού πήγαν όλα αυτά 4 χρόνια μετά;».

«Εδώ έχει καταντήσει η μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας κέρδισε τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης να ζει με κουπόνια. Παντού υπάρχει ένας pass, αλλά τελικά πουθενά δεν πας με τα pass του κ. Μητσοτάκη», σχολίασε. Μίλησε επίσης για τα «κατορθώματα» της κυβέρνηση «σε σχέση με την καταρράκωση του κράτους δικαίου, τις παράνομες παρακολουθήσεις, την ενημέρωση 108, τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς 10 δισ., τους μισθούς των γαλάζιων golden boys». Πρόσθεσε ότι «το επιτελικό κράτος έχει γίνει το μεγαλύτερο ανέκδοτο, φοβίζει τους πολίτες».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση απαξίωσε και τη δημόσια υγεία, λέγοντας ότι στο δημόσιο νοσοκομείο της Λαμίας «αφήσαμε 111 γιατρούς, σήμερα είναι λιγότεροι από 100. Το ‘19 υπήρχαν 7 πνευμονολόγοι σήμερα ένας. Υπήρχαν 10 γιατροί στα επείγοντα περιστατικά, σήμερα μόνο 4». «Αυτή είναι η πολιτική Μητσοτάκη, οτιδήποτε δημόσιο το αφήνει στην εγκατάλειψη και την απαξίωση για να σιτίζει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα», είπε.

Σχετικά Άρθρα