Τσίπρας: Η ΝΔ δεν δείχνει την εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει – Και με μισή μονάδα μπροστά, δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές

 Τσίπρας: Η ΝΔ δεν δείχνει την εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει – Και με μισή μονάδα μπροστά, δεν θα πάει σε δεύτερες εκλογές

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα οι χθεσινές εξαγγελίες των προεκλογικών “δώρων” του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σε συνέντευξη του στο OPEN TV, αναφέρθηκε στα έξτρα προεκλογικά γραμμάτια της τελευταίας στιγμής που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως:

«Με 150αρια κανείς δεν σώθηκε πριν την κάλπη και νομίζω πως τέτοιου είδους εξαγγελίες γυρνάνε και μπούμερανγκ. Διότι η χτεσινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη 10 μέρες μετά την δημόσια εξαγγελία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και 2 βδομάδες πριν τις εκλογές να λέει ‘’παιδιά συγγνώμη ξέχασα να σας πω και κάτι παραλειπόμενα’’… Πρώτα από όλα δεν δείχνει σοβαρότητα αλλά ερασιτεχνισμό. Κατηγορεί εμάς ‘’πού είναι κοστολόγηση;’’ και αυτό το κυβερνητικό κόμμα φέρνει 10 ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος νέες εξαγγελίες. Το δεύτερο είναι πως δείχνει πανικό. Δεν δείχνει την εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πως κερδίζει. Και το τρίτο δείχνει και μια αντίληψη για το πώς μπορούν οι ψηφοφόροι να θέλγονται από τέτοιου είδους παροχές της τελευταίας στιγμής».

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε με την προτροπή: «Αξίζει τον κόπο να πάμε να ψηφίσουμε» ενώ συνέχισε λέγοντας: «έχουν αλλάξει οι ρόλοι με τους οποίους γίνεται η αντιπαράθεση και ο εκλογικός αγώνας. Δεν είμαστε στις εποχές του 80 και του 90 των μεγάλων συγκεντρώσεων και των διαπληκτισμών στα καφενεία» για να φτάσει στο συμπέρασμα πως «οι πολίτες παρ’ ότι δεν έχουμε αυτή την ένταση ενημερώνονται και ενδιαφέρονται και θα μας εκπλήξει ευχάριστα η συμμετοχή των ανθρώπων στις εκλογές. Πιστεύω δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη εποχή».

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την τακτική του Μαξίμου στο δρόμο προς την κάλπη λέγοντας πως «κάποιοι άνθρωποι όμως που είναι εποχικοί εργαζόμενοι δεν θα μπορούν. Δεν φρόντισε η κυβέρνηση να ψηφίσουν από τον τόπο εργασίας τους, όπως κάνουν οι ετεροδημότες» επαναλαμβάνοντας την πρόταση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά απορρίφθηκε.

Σχετικά Άρθρα