Θάνατος 15χρονης: Τι εξετάζει η ιατροδικαστής – Η σπάνια ασθένεια που έπασχε

 Θάνατος 15χρονης: Τι εξετάζει η ιατροδικαστής – Η σπάνια ασθένεια που έπασχε

Δύο ανακοπές υπέστη η 15χρονη μαθήτρια από τον Βύρωνα, η οποία κατέληξε στα Τρίκαλα όπου είχε πάει εκδρομή με το σχολείο της. Η ιατροδικαστής που πραγματοποίησε την νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, εξετάζει το παθολογικό υπόβαθρο που δεδομένα υπήρχε και προσπαθεί να διαπιστώσει μέσα από τις εξετάσεις που πραγματοποιεί αν το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν το αίτιο που προκάλεσε τις δύο ανακοπές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA, συγγενής πλήρης κολποκοιλιακός αποκλεισμός είναι η σπάνια ασθένεια από την οποία έπασχε η 15χρονη μαθήτρια.

Το γνώριζε αλλά δεν της είχαν τεθεί περιορισμοί

Η 15χρονη και οι οικείοι της γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας, ωστόσο, δεν της είχαν τεθεί περιορισμοί στην άθληση.

Μάλιστα, η κοπέλα έκανε χορό, πολεμικές τέχνες και ήταν ιδιαίτερα δραστήρια, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας της, με τον συγγενή πλήρη κολποκοιλιακό αποκλεισμό να μην αποτελεί τροχοπέδη για την καθημερινότητά της.

Ο διευθυντής του σχολείου της είπε ότι «ξαφνικά έπεσε το παιδί από την καρέκλα, του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά στην εκδρομή.

Κλήθηκε το ΕΚΑΒ, ήρθε άμεσα και το παιδί μπήκε στο ασθενοφόρο μαζί με τον γιατρό. Στο νοσοκομείο δόθηκε τιτάνια μάχη από τους γιατρούς, οι οποίοι «επί δύο-δυόμιση ώρες προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη χωρίς να τα καταφέρουν».

 Της έβαλαν μέχρι και βηματοδότη

Μιλώντας στο trikalaola.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου είπε ότι λίγο μετά τις 1.17 τα ξημερώματα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων την μαθήτρια, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συνέδεσαν μέχρι και εξωτερικό βηματοδότη στη μαθήτρια, δυστυχώς όμως τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για την κρατήσουν στη ζωή.

Σχετικά Άρθρα