Λέκκας για Ζάκυνθο: Ούτε αποβίβαση στην παραλία, ούτε μπάνιο στο Ναυάγιο – Τι είπε για τον σεισμό

 Λέκκας για Ζάκυνθο: Ούτε αποβίβαση στην παραλία, ούτε μπάνιο στο Ναυάγιο – Τι είπε για τον σεισμό

Δικαιωμένος για την εισήγησή του να παραμείνει κλειστή φέτος η δημοφιλής παραλία «Ναυάγιο» της Ζακύνθου φαίνεται πως αισθάνεται ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μετά τον σημερινό σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί το πρωί της Δευτέρας (8/5).

«Ο σημερινός σεισμός στη Ζάκυνθο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Παρακολουθούμε βέβαια την εξέλιξη του φαινομένου γιατί οι σεισμοί αυτοί εκδηλώνονται πάνω στο ελληνικό τόξο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να δώσει μεγάλους σεισμούς», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συνεχίζοντας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε: «Υπογραμμίζω ότι ο σεισμός απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ορθότητα της απόφασης, όχι να απαγορευθεί η προσέγγιση στο Ναυάγιο, αλλά να γίνει με όρους. Πρέπει να υπάρχουν όροι έτσι ώστε η προσέλευση και η παραμονή στο Ναυάγιο να είναι ασφαλής».

Τι είπε για την κολύμβηση στο Ναυάγιο

«Μετά από την τελευταία ανάλυση κινδύνου που κάναμε, προτείναμε ουσιαστικά να μπορούν τα σκάφη να επισκέπτονται το Ναυάγιο, χωρίς βέβαια να αποβιβάζουν επισκέπτες στην παραλιακή ζώνη», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας και συνέχισε:

«Επίσης, εκείνο που δεν θα πρέπει να γίνεται στο Ναυάγιο είναι η κολύμβηση, γιατί υπάρχει τεράστιος κίνδυνος από τον μεγάλο αριθμό σκαφών που θα κυκλοφορεί εκεί να υπάρχει ατύχημα στους λουόμενους».

«Έχουμε θέσει έναν όρο να μην προσεγγίζουν την ακτή, τόσο τη βραχώδη όσο και την αμμώδη, λιγότερο από τα 50 μέτρα, γιατί εκεί υπολογίσαμε ότι μπορούν να γίνουν καταπτώσεις και να έχουμε κάποιο ατύχημα. Με αυτόν τον τρόπο βρήκαμε μια πολύ καλή λύση, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν το Ναυάγιο και να αποθανατίσουν το τοπίο με ασφάλεια και στη συνέχεια να απέρχονται», κατέληξε ο ίδιος.

Σχετικά Άρθρα