Κύπρος: Σάλος με τον διορισμό 19χρονης φοιτήτριας ως συμβούλου στο Υφυπουργείο Τουρισμού – Χριστοδουλίδης: Μην γίνεται κανιβαλισμός ανθρώπων

 Κύπρος: Σάλος με τον διορισμό 19χρονης φοιτήτριας ως συμβούλου στο Υφυπουργείο Τουρισμού – Χριστοδουλίδης: Μην γίνεται κανιβαλισμός ανθρώπων

Ο διορισμός 19χρονης Συμβούλου στο Υφυπουργείου Τουρισμού ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που επικράτησε το Σαββατοκύριακο στην Κύπρο.

Το θέμα ανέδειξε ο Φιλελεύθερος αναφέροντας ότι προκλήθηκε αναστάτωση στους υπαλλήλους του Υφυπουργείου Τουρισμού καθώς στον 5ο όροφο του υφυπουργείου στήθηκε το γραφείο για τη σύμβουλο του υπουργού Κώστα Κουμή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, η νεαρή κοπέλα ήταν ενεργό μέλος του επιτελείου Χριστοδουλίδη στην προεκλογική και μάλιστα όπως φημολογείται αυτός ήταν και ο κύριος λόγος επιλογής της καθώς πρόκειται για άτομο που ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει κάποιο πτυχίο. Είναι ακόμα φοιτήτρια και θα έχει συμβόλαιο με αμοιβές που θα συναγωνίζονται μισθό κλίμακας Α8.

Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν τα στοιχεία της κοπέλας, με το θέμα να σχολιάζεται αρνητικά και όλη τη διάρκεια  του Σαββατοκύριακου.

Σήμερα η Ελεγκτική Υπηρεσία με ανακοίνωση αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα επισημαίνοντας ότι η  πρόσληψη ως Συμβούλου προσώπου που είναι 19 ετών και δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου θα είναι πρόδηλα παράνομη και καταχρηστική.

Η ΕΥ εισηγείται στον Υφυπουργό να μην υλοποιήσει τέτοιο σχεδιασμό και να απεμπλακεί από τέτοια δέσμευση. «Σε περίπτωση που διενεργηθεί δαπάνη έναντι τέτοιου διορισμού θα υποβάλουμε σχετική καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας», σημειώνει.

Να μην γίνεται κανιβαλισμός εναντίον ενός ατόμου

Σε δηλώσεις προέβη πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με την υπόθεση διορισμού 19χρονης Συμβούλου στο Υφυπουργείου Τουρισμού.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος ανέφερε ότι τίποτα δεν θα γίνει εκτός του πλαισίου της νομιμότητας.

«Γνωρίζω καλά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Είναι καλοδεχούμενη η κριτική αλλά θα πρέπει να γίνεται προς την Κυβέρνηση, την εκτελεστική εξουσία και να μην γίνονται κανιβαλισμοί κατά ανθρώπων».

Σχετικά Άρθρα