Γυναικοκτονία στην Κύπρο: Συνελήφθη η φίλη της 35χρονης από την Ουκρανία – Διέφυγε ο 25χρονος δολοφόνος

 Γυναικοκτονία στην Κύπρο: Συνελήφθη η φίλη της 35χρονης από την Ουκρανία – Διέφυγε ο 25χρονος δολοφόνος

Σοκ προκαλεί στη Λεμεσό η γυναικοκτονία της 35χρονης γυναίκας από την Ουκρανία, η οποία έφυγε για να γλιτώσει από τον πόλεμο στη χώρα της.

Το ραντεβού του θύματος με 25χρονο καταζητούμενο Τούρκο, επρόκειτο να είναι και το τελευταίο, με τον θάνατο της 35χρονης να περιγράφεται φρικτός και μαρτυρικός. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα.

Η φρικτή δολοφονία διεπράχθη το βράδυ του Σαββάτου σε διαμέρισμα που νοίκιαζε το τελευταίο διάστημα το θύμα σε περιοχή του Ποταμού Γερμασόγειας. Η 35χρονη εντοπίστηκε νεκρή από φίλη της και τον διαχειριστή των διαμερισμάτων, στο έδαφος του υπνοδωματίου της, δεμένη στα χέρια και τα πόδια με πλαστικά κορδόνια καλωδίων.

Επίσης, έφερε πλαστικό κορδόνι και ήταν δεμένη με πετσέτα μπάνιου, πέριξ του λαιμού. Η 35χρονη ήταν φιμωμένη με ύφασμα στο στόμα, ενώ έφερε εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος της, όπως και κάταγμα ρινικού οστού, σύμφωνα με το philenews.gr.

Από τις επιτόπιες εξετάσεις των ανακριτών προκύπτει ότι θύμα και δράστης πάλεψαν μεταξύ τους καθώς εντοπίστηκαν στο έδαφος κηλίδες αίματος.

Στη σκηνή του εγκλήματος εντοπίστηκε ένα σακούλι με πλαστικά κορδόνια καλωδίων καθώς και ένα τσαντάκι, με το ρολόι του δράστη. Μοιάζει με αυτό που φοράει σε συγκεκριμένη φωτογραφία ο 25χρονος, σε εφαρμογή του κινητού του.

Ο 25χρονος είχε διευθετήσει ραντεβού για παροχή ερωτικών υπηρεσιών από την 35χρονη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ραντεβού διευθέτησε η φίλη του θύματος, η οποία διαχειριζόταν και συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό της. Το ραντεβού είχε καθοριστεί στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου για τρεις ώρες και για το ποσό των €350.

Η φρικτή γυναικοκτονία αποκαλύφθηκε όταν η φίλη του θύματος άρχισε να την αναζητεί, με την 35χρονη να μη δίνει σημεία ζωής. Λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα της Κυριακής, ο διαχειριστής διαμερισμάτων μαζί με τη φίλη του θύματος, άνοιξαν το διαμέρισμα, όπου εντόπισαν νεκρή τη 35χρονη, δεμένη και φιμωμένη. Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, μέλη της οποίας απέκλεισαν τη σκηνή.

Οι ανακριτές έφτασαν στα ίχνη του 25χρονου Τούρκου μετά και τη μαρτυρία της φίλη του θύματος, όπως και από τα τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή του εγκλήματος. Πρόκειται για τον 25χρονο Erkan Alkan, από την Τουρκία, αιτητή πολιτικού ασύλου, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα ως καταζητούμενο πρόσωπο.

Ερωτηθείς εάν δράστης είχε προετοιμαστεί για το έγκλημα, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λεύτερης Κυριακού, ανέφερε ότι «φαίνεται να υπήρχε κάποια προμελέτη και εξετάζεται το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης».

Στο μικροσκόπιο έχει τεθεί το ενδεχόμενο ο φερόμενος δράστης να λογομάχησε με το θύμα για τη χρηματική αμοιβή του, η οποία άγγιζε τα 350 ευρώ. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οδοφράγματα και αεροδρόμια και έχουν δοθεί τα στοιχεία και η φωτογραφία του καταζητούμενου προσώπου. Οι ανακριτές υπολογίζουν ότι ο δράστης διέφυγε στα κατεχόμενα.

Συνελήφθη η φίλη της 35χρονης

Να σημειωθεί πως κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία σε βάρος και της φίλης του θύματος, η οποία συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα για το αδικήματα «αποζείν από κέρδη πορνείας και μαστροπείας».

Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να είναι το πρόσωπο που διευθετούσε τα ραντεβού του θύματος με άνδρες ενώ διαχειριζόταν και συγκεκριμένη έξυπνη εφαρμογή που είχε το θύμα.

Σχετικά Άρθρα