Εγκαινιάστηκε Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη Λάρισα

 Εγκαινιάστηκε Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη Λάρισα

Μία νέα μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, η ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών- Θεσσαλίας, που φιλοδοξεί να προσφέρει τεχνογνωσία, έρευνα, κλινική πράξη και εμπειρία στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάστηκε, την Παρασκευή 5/5 στη Λάρισα.

Στην Κεντρική Ελλάδα, μία υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Με σημαντική πορεία στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εντός και εκτός Ελλάδας, η ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών, που υποδέχεται γυναίκες και υπογόνιμα ζευγάρια από 67 χώρες του κόσμου, διευρύνει τα σημεία προσφοράς των υπηρεσιών της στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι η αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή -που έχει καταστεί ακόμη πιο ευνοϊκό για τα υπογόνιμα ζευγάρια- αποτελεί σημαντική συγκυρία.

Έτσι, μετά την επιτυχημένη λειτουργία της κλινικής της Αθήνας, άνοιξε η κλινική στο Ηράκλειο της Κρήτης (ΓΕΝΕΣΙΣ Κρήτης), στη Λάρισα (ΓΕΝΕΣΙΣ Θεσσαλίας), ενώ πριν ένα χρόνο περίπου ξεκίνησε τη λειτουργία της και η κλινική στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Μέσα στα σχέδια είναι η λειτουργία και άλλων κλινικών στην Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον, σε σημεία της χώρας που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Οι επικεφαλής της ΓΕΝΕΣΙΣ, παράλληλα με την επιστημονική εξέλιξη της εξειδίκευσής τους σε υπηρεσίες αιχμής στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, υποστηρίζουν, εδώ και μία δεκαετία περίπου (από το 2014), τις δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης του τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ως σημαντικού πόλου έλξης για τον Τουρισμό Υγείας, που ανοίγει σημαντικές προοπτικές για τον Τουρισμό της χώρας και επενδυτικές ευκαιρίες για τους Έλληνες του κλάδου.

Ίδρυση της κλινικής Γένεσις Θεσσαλίας στη Λάρισα

Όπως δήλωσε στοlibre, ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και ιδρυτής της κλινικής, Κωνσταντίνος Πάντος, «o στόχος της δημιουργίας της κλινικής στη Λάρισα ήταν η προσφορά υπηρεσιών στα υπογόνιμα ζευγάρια της περιοχής της Κεντρικής Ελλάδας ώστε να μην είναι αναγκασμένα να μετακινούνται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Να αντιστρέψουμε, δηλαδή τη ροή των υπογόνιμων ζευγαριών προς τις δύο αυτές πόλεις. Επιπλέον, επιδιώκεται να καταστεί η μονάδα μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, που αποτελεί τον τρίτο πόλο σε υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα, ενισχύοντας και τον ιατρικό τουρισμό με επισκέψεις υπογόνιμων ζευγαριών από το εξωτερικό στην πόλη της Λάρισας και να γίνει η Θεσσαλία προορισμός τουρισμού υγείας.
Όλα αυτά συμβάλλουν στο να πραγματοποιούμε το όραμά μας που είναι να βοηθάμε αποτελεσματικά κάθε οικογένεια που θέλει να αποκτήσει παιδί και επιπλέον να συμβάλουμε στην αύξηση του αριθμού των ιατρικών τουριστών στην Ελλάδα.
Ο Τουρισμός Υγείας εντάσσεται στους κύριους μοχλούς ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας της χώρας μας, για αυτό εδώ και αρκετά χρόνια επιχειρούμε να τοποθετήσουμε την Ελλάδα ψηλά στον χάρτη της νέας αυτής αγοράς, όπως αυτή διαμορφώνεται παγκοσμίως. 

Άλλωστε, στην Ελλάδα, έχουμε πολλούς και καλούς γιατρούς, ποιότητα υπηρεσιών και φιλικές τιμές. Όλα αυτά έχουν καταστήσει τη χώρα μια από τις πρώτες επιλογές διεθνώς, ειδικά στην εξωσωματική γονιμοποίηση».

«Η ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών – Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει ένα πολύ σημαντικό έργο και το επιτελεί χαρίζοντας χαμόγελα σε πολλές οικογένειες καθημερινά» τόνισε ο κ. Νικόλαος Βραχνής πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έργο το οποίο χαιρέτησε με ενθουσιασμό και ο κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης  πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Την κορδέλα έκοψε η 6χρονη που γεννήθηκε από τη γιαγιά της!

Χαρακτηριστικό και εξαιρετικά συγκινητικό είναι ότιτην κορδέλα των εγκαινίων της νέας Μονάδας έκοψε ένα εξάχρονο κορίτσι η μικρή Αναστασία –  Μαρία Χρυσοχόου που ήρθε στον κόσμο από την 73χρονη σήμερα γιαγιά της.

Η μικρή Αναστασία –  Μαρία ήρθε στη ζωή, όταν η γιαγιά της πήρε την απόφαση να γίνει παρένθετη μητέρα και με τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης να γεννήσει την εγγονή της, καθώς η μαμά της μικρής για ιατρικούς λόγους δεν μπορούσε να κυοφορήσει.

Οι πρωταγωνίστριες της τελετής των εγκαινίων αναφέρθηκαν στο γεγονός της γέννησης της μικρής Αναστασίας –  Μαρίας, 6 χρόνια πριν. «Εμένα μου φτάνει το παιδί μου να είναι ευτυχισμένο και φυσικά το εγγόνι μου. Να τους βλέπω και να χαίρομαι. Είμαι πολύ ευτυχισμένη γιαγιά και έχω υπέροχη οικογένεια»,  δήλωσε η γιαγιά Αναστασία Όντου. Η μαμά Κωνσταντίνα Όντου συμπλήρωσε: «εύχομαι όλες οι γυναίκες να μπορέσουν να ζήσουν αυτή την ευτυχία. Την χαρά της μητρότητας. Κάθε μία από τις τρεις μας σε αυτή την οικογένεια έχει ένα ρόλο και είμαστε ευτυχισμένες ζώντας η κάθε μία τον ρόλο της. Όσες δυσκολίες και αν παρουσιαστούν, να ξέρουν οι γυναίκες ότι μπορούν να τα καταφέρουν αναζητώντας τον τρόπο που θα τους ταιριάξει».

Την τελετή των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία της σχεδόν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Λάρισας και όχι μόνο. Ανάμεσα τους οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Μαμάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, υποψήφιοι βουλευτές, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ιατρικού κόσμου.

Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων επεσήμανε την σπουδαιότητα της ίδρυσης της νέας μονάδας, για την σύγχρονη ελληνική οικογένεια.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκαν στην επιλογή της Λάρισας για την ίδρυση της νέας μονάδας υπογραμμίζοντας την ιδιαιτερότητα της θέσης της, αλλά και την δυναμική που αναπτύσσει στις δομές υγείας.

Στην συμβολή τέτοιων μονάδων στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και στην επιτυχή πορεία της ΓΕΝΕΣΙΣ και την συμβολή της στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας αναφέρθηκαν οι συνοδοιπόροι του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Πάντου, γιατροί Κωνσταντίνος Σφακιανούδης και Νίκος Μπαθρέλλος.

Σχετικά Άρθρα