ΔΕΡΜΑΪΟΣ: Ενημερωτική Εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

 ΔΕΡΜΑΪΟΣ: Ενημερωτική Εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία, για δεύτερη χρονιά, συνεχίζει την εκστρατεία ΔΕΡΜΑΪΟΣ, που θεσπίστηκε πέρσι με τον Μάιο ως μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος.

Η εκστρατεία της ΕΔΑΕ σε συνεργασία και με τον ευρωπαϊκό θεσμό Euromelanoma, που θα διαρκέσει όλο τον Μάιο, με την αρωγή και στήριξη του υπουργείου Υγείας και στοχεύει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας για τη σημασία της πρόληψης και ειδικότερα της ετήσιας επίσκεψης στον δερματολόγο για έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών.

Ο  καρκίνος του δέρματος μπορεί να προληφθεί με τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας, από την ηλιακή ακτινοβολία και με το συχνό έλεγχο της υγείας του δέρματος. Είναι ανησυχητικό ότι μόνο  το 2020, περισσότερα από 1.300 περιστατικά μελανώματος καταγράφηκαν στη χώρα μας.

Το μελάνωμα –αν και αποτελεί μια από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου– υπάρχει πλέον η δυνατότητα, εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευθεί

Η καμπάνια θα προβάλλεται όλο τον Μάιο πανελλαδικά, στα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και στα ψηφιακά, με κοινωνικό μήνυμα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και με υπαίθρια διαφήμιση σε επιλεγμένες στάσεις λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα social media (Facebook, Instagram και Tik Tok) και στο You Tube, μέσω των οποίων θα ταξιδέψει ψηφιακά σε όλη την επικράτεια,  με videos, posts, reels και stories, καθώς και μέσω των social media της SUPER LEAGUE και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Δύο ενημερωτικές δράσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης και Ενημέρωσης για το Μελάνωμα

Θετικό αντίκτυπο είχαν οι δύο δράσεις ενημέρωσης για πρόληψη κατά του καρκίνου του δέρματος και δωρεάν εξέτασης ατόμων από Δερματολόγους, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης και Ενημέρωσης για το Μελάνωμα, στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα και στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οι συγκεκριμένες ενημερωτικές δράσεις θα ταξιδεύουν όλο τον Μάιο και σε απομακρυσμένα, ακριτικά νησιά. Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, υπό την αιγίδα της ΕΔΑΕ και με συμμετοχή δερματολόγων – μελών της ΕΔΑΕ θα κάνει 2 αποστολές σε Πάτμο, Αρκιούς, Λειψούς (Α’ ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ 22-26 Μαΐου) και Νίσυρο – Τήλο – Χάλκη (Β’ ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ 29 Μαΐου – 2 Ιουνίου). Παράλληλα, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, κατά τη διάρκεια του 29ου Διάπλου, θα επισκεφθεί τα νησιά Κίναρο, Αμοργό, Ανάφη, Θηρασιά, Ίο, Φολέγανδρο και Κουφονήσι (4 – 14 Μαΐου).

Ο ΙΣΑ ενώνει τις δυνάμεις του, με την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία, για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος

Στη δράση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος της Παρασκευής 5 Μαΐου, στην πλατεία Κοτζιά, ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχοντας στη δράση της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας ΔΕΡΜΑΪΟΣ 2023.

Την ενημέρωση και τις δωρεάν εξετάσεις του κοινού έκαναν ο Πρόεδρος και ο γ. Γραμματέας της ΕΔΑΕ κ.κ. Ιωάννης Μπάρκης και Δημήτρης Σγούρος, σε συνεργασία, με δερματολόγους από νοσοκομεία της Αττικής.

O Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του δήλωσε τα εξής: «Συγχαίρω την προσπάθεια που κάνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική εταιρεία, με την ετήσια διοργάνωση «ΔΕΡΜΑΪΟΣ» που έχει γίνει θεσμός. Επενδύουμε στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Περιφέρεια Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ, αγκαλιάζουμε τέτοιες ενέργειες, με όλες μας τις δυνάμεις και προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ,με γνώμονα την πρόληψη που είναι προτιμότερη και καλύτερη από την θεραπεία».

Σχετικά Άρθρα