Τσίπρας/Νέο άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ: Απλώνω το χέρι στις προοδευτικές δυνάμεις για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

 Τσίπρας/Νέο άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ: Απλώνω το χέρι στις προοδευτικές δυνάμεις για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

“Απλώνω το χέρι στις προοδευτικές δυνάμεις για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης” διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία στην Κοζάνη, το απόγευμα του Σαββάτου και πρόσθεσε: “Το βράδυ της 21ης Μαίου θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι οι ολιγάρχες, όχι τα καρτέλ”.

  • “Όταν εμείς μιλάμε για την ανάγκη μιας μεγάλης Αλλαγής δεν είναι γιατί μηρυκάζουμε τα συνθήματα του παρελθόντος. Είναι γιατί η Αλλαγή έχει γίνει ανάγκη για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου. Αν δεν αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο τρόπος για να ματαιωθεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη και να πανηγυρίσει ο λαός” τόνισε.

“Εγώ μιλάω από στήθους δεν έχω χαρτιά μπροστά μου να σας διαβάζω… Γιατί θέλω να σας πω αυτά που πιστεύω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Και πιστεύω ότι ο Νομός σας η Δυτική Μακεδονία η Περιφέρειά σας είναι μια αδικημένη Περιφέρεια και ένα αδικημένος Νομός. Και ήρθε η ώρα μαζί να ξαναβάλουμε στον χάρτη της Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας”, τόνισε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες της Κοζάνης.

“Ο κ. Μητσοτάκης έταξε το 2019 καλύτερες δουλειές, καλύτερους μισθούς… Και αυτό το οποίο κατάφερε γιατί περι κατορθώματος πρόκειται, είναι η χώρα μας να έχει αρνητικές πρωτιές σε όλα στην Ευρώπη” πρόσθεσε.

“Αυτό, που κατάφερε ήταν τη μεσάια τάξη, που δήθεν θα υποστήριζε, να την κάνει να ζει με κουπόνια. Κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, κουπόνια για να πληρωσει το ρεύμα… Κουπόνια για να πληρώσει τη βενζίνη… Αυτό που κάτάφερε ήταν να εξαπατήσει τους συνταξιούχους, που τους στέρησε 7δις ευρω, καταργώντας την 13η σύνταξη, που εμείς θεσπίσαμε και τότε έλεγε πως είναι ψίχουλα. Αλλά, την κατήργησε και στερώντας τους τα αναδρομικά, που το αποφάσιε το ΣΤΕ.

Αυτό που κατέφερε επίσης, ήταν να στοχοποιήσει τους τις νέες και τους νέους, τους εργαζόμενους, καταργώντας το οχτάωρο, θεσπίζοντας απλήρωτες υπερωρίες και στοχοπιώντας τη νεότητα, βάζοντας φραγμούς στην μόρφωση, στην πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση”, ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και για την υπόθεση του πρώην βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα προσέλθει σε μία τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί του, γιατί, όπως είπε, “δεν έχει επιχειρήματα”.

“Θα έρθει, όμως, την Τετάρτη σε μία στημένη τηλεοπτική διαδικασία παράλληλων μονολόγων γιατί η Νέα Δημοκρατία θέλησε να μην υπάρχει ούτε ελεύθερη ερώτηση από τους δημοσιογράφους όχι διάλογος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς”, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “αδίκησε” τη Δυτική Μακεδονία και ότι “διέπραξε εθνικό έγκλημα με την βίαιη απολιγνιτοποίηση”.

Δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί πρωθυπουργός από την επόμενη μέρα θα έχει ιδιαίτερη έγνοια και σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία και σημείωσε: “Πρώτα από όλα το ενεργειακό μείγμα της χώρας θα προχωρήσει ομαλά στη λεγόμενη απολιγνιτοποίηση. Όχι για να δώσουμε έμφαση στο φυσικό αέριο αλλά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”.

Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε τις παρακάτω δεσμεύσεις:

  • Μετάθεση του χρόνου λήξης της Πέμπτης Μονάδας στην Πτολεμαΐδα, διότι, όπως είπε, ” το ενεργειακό μας μείγμα δεν μπορεί να μην έχει λιγνίτη όταν έχει το ενεργειακό μείγμα της Γερμανίας λιγνίτη. Θα έχει μειωμένο αλλά θα έχει στο 20%”.
  • Ενίσχυση του Ταμείου Μετάβασης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μιας αναπτυξιακής προοπτικής στη Δυτική Μακεδονία.
  • Θέσπιση της ρήτρας μηδενικού αναπτυξιακού και κοινωνικού ελλείμματος, που σημαίνει δέσμευση για τις θέσεις εργασίας και για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της περιοχής. Ο στόχος είναι να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας.
  • Μεταρρύθμιση του θεσμού των ενεργειακών κοινοτήτων.
  • Χωροταξικός σχεδιασμός για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Θα επιστρέψει στην τοπική κοινωνία τις αγροτικές γαίες που πήρε η ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο της Κοζάνης “έστειλε μήνυμα νίκης και θύμισε μέρες θριάμβου της δημοκρατικής παράταξης”.

“Στην πρώτη θητεία σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία τώρα θα σώσουμε τους πολίτες από τη χρεοκοπία και θα γλιτώσουμε τη χώρα από τα χειρότερα”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα