Ανδρουλάκης στο “Βήμα”: Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας – Μόνο εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού

 Ανδρουλάκης στο “Βήμα”: Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας – Μόνο εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία του λαού

Συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματος, τις εκλογικές συνεργασίες και τα ελληνοτουρκικά, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του, είπε πως «μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες τη σταθερότητα που έχουν ανάγκη και ταυτόχρονα την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα» και υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας αλλά κίνδυνος ακινησίας, θεσμικής και κοινωνικής παρακμής» και πως «ό,τι λέω προεκλογικά θα ισχύσει και μετεκλογικά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματός του κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για ενίσχυση του ΕΣΥ με το 8%-10% των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, κατάργηση διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη που περιορίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, μέτρα για άμεση μείωση του κόστους ζωής και αξιοκρατία. «Καμία πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα γίνεται εκτός ΑΣΕΠ» τονίζει και υπογραμμίζει ότι «οι διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και των νοσοκομείων θα προκύπτουν μέσα από διεθνείς ανοικτούς διαγωνισμούς με 5ετή θητεία».

Ο κ. Ανδρουλάκης διεμήνυσε πως το κόμμα του είναι εδώ για να δώσει διέξοδο στον προοδευτικό κόσμο της πατρίδας και να απαντήσει αξιόπιστα μακριά από ελιτισμούς και λαϊκισμούς στις αγωνίες του».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «Όταν δηλώνω πως σε περίπτωση ισχυρής εντολής από τους πολίτες το ΠαΣοΚ-Κίνημα Αλλαγής δεσμεύεται για κυβέρνηση συνεργασίας με βάση συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις και συμφωνία σε πρόσωπα κοινής αποδοχής, τότε δέχομαι επιθέσεις ότι προσπαθώ, αλαζονικά δήθεν, να επιβάλω πρωθυπουργό της αρεσκείας μου. Από την άλλη, όταν δηλώνω ότι με μικρό ποσοστό θα παραμείνουμε στην αντιπολίτευση – γιατί σε αυτή την περίπτωση ο λαός αυτό το μήνυμα μας στέλνει -, τότε εξαπολύεται η κατηγορία ότι «θα αφήσουμε τον τόπο ακυβέρνητο».

Το μερίδιο ευθύνης κάθε κόμματος είναι ανάλογο του ποσοστού του. Εμείς είμαστε οι μόνοι που σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, γιατί ούτε προεξοφλούμε δεύτερες κάλπες για αυτοδυναμία, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ούτε αλλάζουμε τις θέσεις μας σαν τα πουκάμισα, όπως ο κ. Τσίπρας, που μέσα σε μια εβδομάδα μας μίλησε για κυβέρνηση «νικητών», «ηττημένων», ακόμα και «ανοχής».

Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

«Δεν θα προσπαθήσω να προδικάσω το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών. Άλλωστε αν σε ένα πράγμα συμφωνούν οι κ.κ. Κιλιτσντάρογλου και Ερντογάν είναι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου. Για τον λόγο αυτόν, δεν θα γίνει ανεκτή από εμένα καμία στρατηγική που υπονομεύει τη θέση της χώρας και θα χαϊδεύει έναν διεθνή ταραξία. Είμαι κάθετα αντίθετος σε όσα ακούγονται για “Πρέσπες του Αιγαίου”, μία πολύ επικίνδυνη στρατηγική», είπε αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του σχολίασε: «Η ανανέωση έγινε πράξη, αρκεί να δείτε τα ψηφοδέλτιά μας. Το 63% των υποψηφίων μας κατεβαίνουν στις εκλογές για πρώτη φορά και το 31% είναι κάτω των 45 ετών.

Σχετικά Άρθρα