Πρόταση του MEGA για debate Μητσοτάκη-Τσίπρα: “Όποια μέρα θέλετε” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Άρνηση με υπεκφυγές από την κυβέρνηση

 Πρόταση του MEGA για debate Μητσοτάκη-Τσίπρα: “Όποια μέρα θέλετε” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Άρνηση με υπεκφυγές από την κυβέρνηση

Πρόταση για “μονομαχία” μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατέθεσε το MEGA. Ο τηλεοπτικός σταθμός έστειλε επιστολή στα γραφεία και των δύο κομμάτων τονίζοντας πως αυτό το debate “θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου”. Όπως ήταν αναμενόμενο, άμεση και θετική ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, ενώ η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά λέγοντας πως η διακομματική επιτροπή αποφάσισε την διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των 6 αρχηγών και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “αυτοπροσκαλείται” και πως έχει “δυσανεξία στους θεσμούς”.

Η πρόταση-πρόσκληση του MEGA

Επιστολές προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έστειλε το Mega για τη διεξαγωγή στην τηλεοπτική του συχνότητα ενός debate μεταξύ των δύο. Την επιστολή για το debate υπογράφει ο διευθυντής ενημέρωσης του Mega Σταμάτης Μαλέλης.

Με την επιστολή του το Mega ενημερώνει τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την πρότασή του εξηγώντας ότι προτίθεται να φιλοξενήσει την τηλεμαχία των δύο σε ώρα και ημερομηνία που θα επιλεγεί εφόσον βέβαια ανταποκριθούν αμφότεροι θετικά.

Στο σχετικό αίτημά του, το Mega αναφέρει: «Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Τσίπρα θα συμβάλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου».

Η απόφαση όπως εξηγεί ελήφθη μετά την αδυναμία του καναλιού να μεταδώσει το debate πολιτικών αρχηγών «λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος».

Θετικά απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ – “Αποδεχόμαστε με χαρά την πρόσκληση…”

Θετική ήταν, όπως αναμενόταν, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του MEGA για διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη”, σχολιάζει η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου.

Αναλυτικά η απάντηση της κας Τσαπανίδου:

Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών.

Η άρνηση με υπεκφυγές από τον Σκέρτσο

Αρνητική είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση που κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA για την διεξαγωγή ενός Debate ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της εξουσίας, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε πως “η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου”.

Αναλυτικά η απάντηση Σκέρτσου:

«Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

Επανήλθε η Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια

«Πολλά λόγια κύριε Σκέρτσο για να πείτε απλά ότι για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια από την αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα» ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην αρνητική απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, έπειτα από πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Σχετικά Άρθρα