Τέμπη: Συγκλονιστικές στιγμές στο ΑΠΘ – Μνημείο για τους 13 φοιτητές που χάθηκαν στο μοιραίο τρένο

 Τέμπη: Συγκλονιστικές στιγμές στο ΑΠΘ – Μνημείο για τους  13 φοιτητές που χάθηκαν στο μοιραίο τρένο

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από το κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθώς έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που έφτιαξαν οι φοιτητικοί σύλλογοι για τους νεαρούς φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Το μνημείο είναι φτιαγμένο από μάρμαρο και πάνω σε αυτό έχουν γραφτεί τα 13 ονόματα των φοιτητών από το ΑΠΘ, το ΠΑΜΑΚ και το ΔΙΠΑΕ που ήταν θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Στο μνημείο οι φοιτητές έχουν γράψει ένα μήνυμα που αναφέρει πως το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, ούτε τα θύματα.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών αρκετοί φοιτητές καθώς και συγγενείς θυμάτων.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστική η στιγμή που η μητέρα μιας αδικοχαμένης φοιτήτριας αντικρίζει το μνημείο μα δάκρυα στα μάτια.

Οι φοιτητές μίλησαν για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη» και αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν καθώς είναι πλέον η «φωνή» των νεκρών.

«Δυο μήνες έχουν περάσει από την μέρα που 57 συνάνθρωπο μας, 13 φοιτητές δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους, με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Πήραμε όρκο να γίνουμε η φωνή των νεκρών συναδέλφων μας, να μην επιτρέψουμε αλλα Τεμπη. Είδαμε σκεπές να πέφτουν στην οδοντιατρική, φοιτητής να πέφτει από το παράθυρο της Νομικής»,  δήλωσε ο πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού Γιώργος Θεοδωρίδης.

Η πρόεδρος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Χημικού δήλωσε ότι «το έγκλημα αυτό συνεχίζει να μένει στα μυαλά μας, μας γέμισε με θλίψη αλλά και με οργή. Όλοι οι συμφοιτητές μας δώσαμε όρκο ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ τους συμφοιτητές μας με τους οποίους μοιραζόμασταν τα ίδια έδρανα».